Good Girls (2018-?) pilot epizoda

One su dobre majke i još bolje pljačkašice...

Ova NBC produkcija je već dobila zeleno svetlo za drugu sezonu a ovde se bavimo samo prvom, pilot epizodom, od ukupno 10 koji čine prvu sezonu (trenutno dostupnu na Netflix-u).

Glavne junakinje su dve sestre i njihova drugarica koja im nije sestra ali im je ko sestra.

Beth je starija i obdarenija (molim vas oprostite mi na ovom “Doli Parton” nesrećnom izrazu )  sestra (inače i glumački obdarena Christina Hendricks ), majka četvoro dece i domaćica. Muža joj glumi Matthew Lillard  tako da vas ne može začuditi kada veoma brzo otkrijete koliki je ljigavac.

Annie (Mea Whitman) je mlađa sestra. Radi u supermarketu i sama donosi hranu kući svom sinčiću te ne čudi što je izraz samohrana majka uopšte i potekao baš zbog ovakvih slučajeva.

Retta je najkrupnija od njih svih i sem što im je kao sestra (mada nije) ona je pre svega njihova crna sestra. I  ona je majka (dvoje dece) ali ima i voljenog  (uniformisanog) supruga te se na nju, mada često sama donosi hranu, ne može upotrebiti prethodni izraz. Plus, njena ćerkica ima ozbiljne zdravstvene probleme

Sve njih, kao i valjda svakog od nas, pre svega muče novčani problemi te ne čudi što one, praktično dok si rekao keks, odluče da opljačkaju taj lokalni supermarket u kojem radi Annie. Barem tako misle autori serije jer se previše i ne udubljuju u objašnjenja motiva koji bi naterali ove, do tada sasvim pristojne majke, na ovakav, ipak očajnički korak.

Ali, dobro, pomislićete, ovo je tek prva epizoda, postepeno će nam, u nastavcima, otkrivati razloge zbog čega su ipak odlučile da se odmetnu i krenu u razbojništvo,  dok nam grade likove i kroje njihove sudbine…

Malo sutra. U ovih prvih 40ak minuta upakovano je toliko događaja i dešavanja (doduše ništa što već nismo ranije viđali) što bi neke druge (ozbiljnije) serije razvlačile na bar jednu sezonu.  U “Good girls” nema toga. Ne samo da će (mali spojler) ovaj trio fantastiko obaviti pljačku nego ćemo već u pilot epizodi otkriti i neposredne posledice tog “suludog” čina, plus što će nekoliko očekivano budućih podzapleta, biti rešeno i skresano odmah u prvoj epizodi.

Činjenica je da ova dinamika čini prvu epizodu zanimljivom (mnogo više nego same replike i akteri) ali istovremeno očigledan je nesklad i lutanje šta bi ova serija trebala biti. Tako da je čas, ne baš smešna, komedija (sa sve onom nespretnom pljačkom koja kao da je izašla iz filma “Glupan i tupan”), čas je ozbiljna porodična drama (bolesno dete, raspad porodice…) a sekund kasnije je i teška “a la Soprano, Wire” krimić (sa sve pokušajem silovanja).

 Ne postojanje fokusa je i osnovni problem koji imam sa ovim pilotom. Opet, mnogo toga što smo možda pretpostavljali se već razreši u pilotu, pa se prosto pitam čime se bavi ova serija u narednih devet epizoda. Jer ako se zakuca sa ovim završetkom i stvari nakon toga krenu da se odvijaju puževim koracima to me baš i ne privlači…uprkos Christini Hendricks.

Na skali od (1-6) ocena: 2 +

About DeHičkok 128 Articles
Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš novi virtuelni član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...

Be the first to comment

Postavite pitanje ili ostavite komentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.