30min: Death Wish (2018)

Dosadnih i bledih prvih 30 minuta ne daju nadu da će biti bolje...

Nakon 30 minuta filma pod nazivom “Death Wish” (Smrtna želja) i dalje nam nije jasno zbog čega ima taj naziv. Smrti svakako ima, ali želje i ne baš…tu mislim pre svega na želju da pogledam i ostatak filma.

Naime, ako se sećate prvih pet minuta našeg ćelavog junaka smo ostavili u trenutku kada je trebala da izbije tuča između roditelja na fudbalskom terenu. Ne…nema ništa od toga. Naš doktor Kersi je čovek koji prezire nasilje.

I onda sledi traumatični deo filma u kojem doktoru nastrada supruga i ćerka. Prilično je ovo traljavo i neubedljivo prikazano. Banda pljačkaša upada u topli porodični dom i mic po mic, šlic po šlic, ona plavuša blistavog osmeha se smejati više neće. Situacija nam je tako predstavljena da, na kraju, ispadoše ćerka i majka same krive za ovo što im se desilo… Svašta.

Ne čudi što otprilike na kraju tridesetog minuta prisustvujemo kraćoj seansi dva doktora (videti gornju sliku). Jedan od njih je psihijatar.  Izgleda da je “Death Wish” teška, i bar do sada, razvučeno monotona drama o posledicama tragičnih traumatičnih događaja.

Ako ih preživite…

nastaviće se… u konačnoj recenziji…taman da vidim da li je stvarno ovaj matori ćelavac Brus Vilis (bar se nadam da će nas bar u odjavnoj špici udostojiti sa imenima glumaca) . Ako je ovo stvarno Brus…baš je ostario…kažu, hoće to sa godinama…

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1096

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.