5min: Death Wish (2018)

Na početku rekoše da je talas nasilja u Čikagu 2016 godine izuzetno porastao... Kakav će to imati uticaj na fudbalsku utakmicu ?

Nakon odgledanih prvih pet minuta filma pod nazivom “Death Wish”  moram odmah reći da je prošao sve potrebne kvalifikacije da bi upao u kategoriju 30min.

Ćelavi hirurg koji je očigledno jedan od glavnih likova neobično liči na Brus Vilisa ali pošto u tih prvih pet minuta nema uvodne špice ne mogu to i da tvrdim. Ovaj hirurg po prezimenu Kersey ima plavušu sa blistavim osmehom kao suprugu (i ona me podseća na neku glumicu…ona iz   Karate Kid?). Kada smo već kod kid-a ovaj par, koji kao da je ispao iz reklame za bankarski kredit, ima i tinejdžerku ćerku koja ne samo da je upravo primljena na koledž nego je potencijalni budući reprezentativac američke fudbalske reprezentacije.

Peti minut se završava u trenutku kada nadrdani roditelj jedne druge fudbalerke, tokom meča, ulazi u verbalnu raspravu sa ćelavim doktorom.

Šta će biti posle ? Da li će doktor (Brus Vilis luk-a-lajk) uzvratiti i opsovati ovog nadrndanog i neprepoznatljivog roditelja ? Koji će biti rezultat utakmice ? Da li je u stvari smrtna želja priča o tajnoj želji mrtvog policajaca koji je izdahnuo na operacionom stolu, odmah na početku filma ? Ne znam… ali kada pogledam još 25 minuta nadam se da će mi mnoge stvari biti jasnije….

nastaviće se….u 30min:Death Wish-a (2018)

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1107

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.