Three O’Clock High (1987)

Ako nekada u svom životu naletite na ovaj film nemojte menjati kanal...

Ovo je, još jedan, manje poznat film iz osamdesetih godina prošlog veka. Čini mi se da je ostavio bolji utisak na mene sada nego ondak…kad sam bio “mali”.

Mada, što bi rekli još stariji mudri ljudi…”Ne kaki Biografe. ” I u pravu su… Kako mogu da tvrdim da se uopšte sećam bilo čega iz filma kojeg sam, do pre neki dan, gledao prvi i jedini put tamo negde 1990 godine ?

Odlomak iz tajne sveske stare 30 godina

Ima na gornjoj slici silnih nekih “bisera” koji teško da su preživeli (i moj) sud vremena. Iza nekih, bisera, i dalje stojim. “Bilo jednom u Americi” je i tada a i sada remek delo. Nego, vratimo se mi na “Tačno u 3”. Pod tim nazivom ste mogli da ga iznajmite iz vašeg lokalnog video kluba…ako uopšte znate šta su bili video klubovi…video kasete…video rekorderi 🙂

Pratimo jedan dan u životu srednjoškolca Jerry Mitchella (Casey Siemaszko). Nevolje za njega počinju kada dobija zadatak da intervjuiše za školske novine novog učenika koji je upravo tog dana stigao u školu. Taj novajlija Buddy (Richard Tyson) ima reputaciju na nivou Jason Voreheesa i Michael Myersa i najviše na svetu celom mrzi da ga neko dodirne. Jerry to upravo (i ne namerno) učini i “pakao” može da počne

Ostatak filma pratimo Jerry-a u njegovim (bez)uspešnim pokušajima da nekako eskivira tuču i sačuva živu glavu. Vreme otkucava…Za razliku od “Tačno u podne” ovde je sukob zakazan posle škole, tačno u 3…po podne.

Pasionirani ljubtelji Dinastije znaju ko je glumica sa ove slike

Reditelj Phil Joanou je debitovao ovim filmom ali nije ostvario neku značajniju filmsku karijeru. Pre svega je poznat po spotovima za grupu U2 a možda nekim filmskim znalcima po onoj gledljivoj ljigavštini sa Richard Gere-om i Kim Basinger “Konačnoj analizi” .

Joanou je talentovan za vizuelni aspekt filma (a u tome mu pomaže ovde direktor fotografije a kasnije veoma uspešni reditelj Barry Sonnefield). “Three O’Clock High”, uprkos malom budžetu, izgleda veoma stilizovano i na oko prijatno . Takođe, postoji nekoliko urnebesnih scena/gegova koje moraju da vas nateraju na smeh.

Za razliku od glavnog lika, svi ostali su svedeni na nivo karikature, što i ne smeta toliko u komediji, ali to što su nam prikazani kao površni i ne baš interesantni definitivno smeta. Buddy je nedovoljan (niti ga ima dovoljno) kao glavni “negativac” a postoji i gomila drugih sitnih zamerki (i nedovoljno obrađenih detalja) za koje će se rado dohvatiti zakerala poput…mene :).

Pre nego što je postao šef u FBI Skiner je radio kao obezbeđenje u ovoj školi

Meni je “Tačno u 3” prijao. Mojoj deci je prijao. Neobavezna zabava koja se danas uopšte ne bi mogla snimiti zbog na primer apsolutno nezaboravnih scena između Jerry-a i njegove profesorke Engleskog…

Zbog ovih stvari se danas ide u zatvor deco moja draga

Na skali od (1-6) ocena: 3 +

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.