Peppermint (2018)

Njena devojčica je volela pepermint sladoled. Sada će svi saznati kakav je to ukus.... Valjda su ovako smislili naziv filma ?

Režija: Pierre Morel
Glume:   Jennifer Garner John Ortiz John Gallagher JR

O čemu se ovde radi: 

Kada joj banda lokalnog “strah i trepet” dilera droga Diega Garcie pobije familiju (muža i ćerku) krhka bankarka, Riley North (Jennifer Garner), preuzima pravdu u svoje ruke suočena sa korumpiranom i nemoćnom državom.

Ključna reč iz naziva filma:

Mint (bez pepera)

Ako bi opisao jednom rečju ovaj film koju bi reč upotrebio:

 Paper (umesto Pepper)

Ima li tu nešto zanimljivo ?

Veteranka Jennifer Garner i u svojoj 47 godini života uspeva da ovoj ulozi udahne bar delić duha nekih prohujalih vremena poput (sa pravom zaboravljene) Elektre i nikad prežaljenog Aliasa. Ali jedna lasta ne čini proleće…

Šta je dobro u ovom filmu ?

“Peppermint” uspeva da od nekih perifernih likova napravi one koje publika baš voli da mrzi.

Šta je još dobro u filmu ?

Mali twist pri kraju filma ne mogu baš reći da je nešto promućuran ali svakako je dobro što su bar ovu stavku ovog apsolutno generičkog filma ipak uspeli da “čekiraju” sa O.K.

Šta je loše u ovom filmu ?

Gotovo sve…mada, umesto reči loše upotrebio bih reč neubedljivo. Ne očekujem od ovakvih exploitation (koji za prikaz nasilja koriste razne izgovore a ovde je u pitanju klasična osveta) filmova nekakvu duboku karakternu studiju ali bar očekujem da radnja i likovi budu bar toliko interesantni da ovih 102 minuta ne traje kao 152…

Šta je još loše u ovom filmu ?

Mnogi, publici bih rekao znatno zanimljiviji momenti, ovde su izostavljeni zato što izgleda nisu ni snimljeni. Tako da mi (publika) o nekim avanturama osvetnice Riley saznajemo iz priče ili vidimo samo posledice a o nekima i ne saznamo ništa (kakva je napr. bila sudbina onog ljigavog advokata).

Hajde što su likovi kriminalaca smešno karikaturalni već je na nivou karikature predstavljen i svaki drugi lik koji se ovde pojavljuje te mnoga njihova “odjavljivanja” ne izazivaju nikakav efekat (kakav su, pretpostavljam, autori imali u planu).

Postoje li bolji filmovi od ovog ?

Gotovo svi od onih ovde prikazanih “Vigilantes” filmova su bolji od ovog (ne)dela Pieera Morela koji evo već duže od 10 godina ne uspeva da napravi ništa ni približno dobro svom “Taken” iz 2008 godine koji je ga je postavio na režisersko “nebo” autora čije filmove vredi ispratiti…

Postoje li lošiji filmovi od ovog ?

Sa Jennifer Garner u ulozi razbijačice kostiju ? Usudio bih se reći da je čak i Elektra ako ne i bolja onda bar na onaj jedan trash zabavan način interesantnija.

Vredi li ovo gledati ?


Ako ste na interkontinetalnom letu i želite da pogledate sve one filmove koje ste vešto izbegavali znajući koliko su loši onda vam je Peppermint idealna prilika da ubijete 182 minuta (uključujući i poželjnu dremku).

Zaključak za kraj:

Neki put su vam besmisleni zapleti i besmisleni raspleti sa par solidnih akcionih scena sasvim dovoljni za bar pristojnu zabavu. Neki put, nažalost, nisu…

Na skali od (1-6) ocena: 2

recenzija: Gimitrije Verzićduh sa dva plava oka

sve najbolje se našlo u ovom trailer-u 🙂
Gimitrije Verzić (Tihi)
Gimitrije Verzić (Tihi)

Čuveni duh sa plavim okom (a od susreta sa Bozzom postao je duh sa dva plava oka), propali kandidat za kandidata studenta filmske režije i beskompromisni (takođe propali) filmski kritičar koga ste svi imali priliku da upoznate u prelomnoj, epoholno dvodelnoj epizodi "Bioskop Sloboda" Svojim autorskim tekstovima o filmu on će definitivno oplemeniti ovaj prostor.
Takođe, Gimitrije fanatično gleda televiziju pa možemo očekivati i njegove tekstove na tu temu. Od 1.11.2023 gurnut je u ilegalu.

Articles: 143

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.