The Closer (2005-2012)

Jedna od onih dobrih "starinskih" serija kojih ima sve ređe i ređe jer, nisu dovoljno "šokantne" da bi ih današnja publika htela gledati.

O ovoj seriji sam želeo da pišem pre nekih 5,6 godina. Mada, u smušeno slatku detektivku Brendu Li Džonson (Kyra Sedgwick) zaljubio sam na prvi pogled čim sam je ugledao na malom ekranu. Ali, nije sama Brenda bila „fatalna“ za mene, već i ekipa dragih likova oko nje. Autori „The Closer“-a su se potrudili da svakom od epizodista (ili kako to lepše zvuči na engleskom: supporting actors) daju dovoljno materijala u scenariju da oni svoje karaktere učine jednako zanimljivim.

 Zbog toga i ne čudi što je „The Closer“ nakon svog oficijalnog završetka  2012 uspeo da „živi“ u spin-off seriji „Major Crimes“ koja je trajala sve do prošle godine. Odlazak glavnog lika (Brende Li) ali i ostanak gotovo svih ostalih, već odavno profilisanih i voljenih, karaktera verovatno je presudno uticalo na to da i ovaj „nastavak“ tako dugo potraje. Doduše nisam ga gledao…samo naslućujem.

 Ono što jesam gledao, pažljivo i sa uživanjem, jeste ovih sedam sezona „The Closer“. Bilo je tu i epizoda koje možda i nisu imale dovoljno intrigantne misterije kao i onih epizoda čije su priče završavale negde u nekoj slepoj ulici, ali i u najgorim momentima (koji su, u poređenju sa većinom standardnih američkih tv serija, i tada bar relativno dobri) „The Closer“ je imao tu žilu kucavicu u vidu detektivke Li i njene družine.

 Mada su epizode „The Closer“-a pretežno bile u tom nekom vedrom, pozitivnom duhu, autori se nisu libili da se dotaknu i nekih ozbiljnih i mračnih tema. Možda su upravo zbog tog kontrasta u odnosu na veći deo serije, takve epizode bile naročito ubedljive i pamtljive.

 Sve u svemu, nezaobilazno tv štivo za ljubitelje detektivskih novela. Plus, tu je i Rej Luka (ali samo za one koji se uopšte sećaju ko beše taj lik) : )

Na skali od (1-5) ocena: 4

recenzija: DeHičkok

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.