The Closer (2005-2012)

Jedna od onih dobrih "starinskih" serija kojih ima sve ređe i ređe jer, nisu dovoljno "šokantne" da bi ih današnja publika htela gledati.

O ovoj seriji sam želeo da pišem pre nekih 5,6 godina. Mada, u smušeno slatku detektivku Brendu Li Džonson (Kyra Sedgwick) zaljubio sam na prvi pogled čim sam je ugledao na malom ekranu. Ali, nije sama Brenda bila „fatalna“ za mene, već i ekipa dragih likova oko nje. Autori „The Closer“-a su se potrudili da svakom od epizodista (ili kako to lepše zvuči na engleskom: supporting actors) daju dovoljno materijala u scenariju da oni svoje karaktere učine jednako zanimljivim.

 Zbog toga i ne čudi što je „The Closer“ nakon svog oficijalnog završetka  2012 uspeo da „živi“ u spin-off seriji „Major Crimes“ koja je trajala sve do prošle godine. Odlazak glavnog lika (Brende Li) ali i ostanak gotovo svih ostalih, već odavno profilisanih i voljenih, karaktera verovatno je presudno uticalo na to da i ovaj „nastavak“ tako dugo potraje. Doduše nisam ga gledao…samo naslućujem.

 Ono što jesam gledao, pažljivo i sa uživanjem, jeste ovih sedam sezona „The Closer“. Bilo je tu i epizoda koje možda i nisu imale dovoljno intrigantne misterije kao i onih epizoda čije su priče završavale negde u nekoj slepoj ulici, ali i u najgorim momentima (koji su, u poređenju sa većinom standardnih američkih tv serija, i tada bar relativno dobri) „The Closer“ je imao tu žilu kucavicu u vidu detektivke Li i njene družine.

 Mada su epizode „The Closer“-a pretežno bile u tom nekom vedrom, pozitivnom duhu, autori se nisu libili da se dotaknu i nekih ozbiljnih i mračnih tema. Možda su upravo zbog tog kontrasta u odnosu na veći deo serije, takve epizode bile naročito ubedljive i pamtljive.

 Sve u svemu, nezaobilazno tv štivo za ljubitelje detektivskih novela. Plus, tu je i Rej Luka (ali samo za one koji se uopšte sećaju ko beše taj lik) : )

Na skali od (1-5) ocena: 4

recenzija: DeHičkok

About DeHičkok 128 Articles
Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš novi virtuelni član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...

Be the first to comment

Postavite pitanje ili ostavite komentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.