Skyscraper (2018)

Jedino što ovde vredi jeste odjavna pesma na odjavnoj špici.

Od sjajnog reditelja Rawson Marshall Thurber koji nam je podario beskrajno smešnu komediju “Milerovi” stiže nam ovaj vrhunski spektakl po imenu “Neboder”. Šalu na stranu, “Skyscraper” je po budžetu svakako spektakl ali su mu rezultati spektakularno loši.

Ili da budem još malo “duhovit”. Ovaj, u suštini, film katastrofe, stvarno je katastrofalan. A možda sam, barem sudeći po radu već pomenutog režisera, ovaj film morao da tumačim u komično violinskom ključu.

Ako im je to i bila namera, onda nisu morali da započnu film sa strašno ozbiljnom scenom u kojoj Dwayne Johnson em’ što izgubi nogu, em’ mu nastradaju taoci (a među njima i dete). Mada, stvarno pojedine vratolomije koje Rock (Johnson Dwayne) izvodi u ovom filmu deluju smešno, jer naš junak neće kao sav normalan svet (poput Bruce Willisa na čiji je Die Hard ovo direktna referenca) biti u samom zapaljenom najvećem neboderu na svetu celom, već će morati, putem dizalice, da skoči pravo na njega.

Više od ovih nemogućih vratolomija smetaju beživotni likovi koji se doduše savršeno uklapaju u strašno vidiljivi CGI spektakl. Hoću reći, realni su koliko su nam realni i efekti u ovom filmu.

Ako je ovogodišnji “Hobs i Šo” sa našim Rokijem (koji nije onaj Roki)

a na kog Rokija ste vi pomislili

bio vrhunska akciona tupava zabava prepuna besmislenih i vratolomnih akrobacija onda je Skyscraper od svega toga samo tupav.

A ako su “Milerovi” bar dvostruko bolji nego “Neboder” ako ništa drugo onda barem zbog toga što mi mnogo više oku prija striptiz Dženifer Aniston nego torzo Dwayne Johnson-a onda ne može da čudi ocena koja sledi:

Na skali od (1-6) ocena: 1

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1094

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.