Jeff, Who Lives at Home (2011)

Pre nekih 5 godina (kada je nastala ova recenzija) bejah veoma raspoložen prema ovom filmu. Baš me zanima da li bi tako bilo i danas...

Lepa, pitoma komična drama o ekscentričnom i usamljenom Jeffu (Jason Segel) koji, naravno, živi kod kuće sa majkom, i njegovom odnosu sa starijim  bratom (takođe odlični Ed Helms) kome baš ne cvetaju ruže braku jer sumnja u vernost svoje supruge (Judy Greer).

Priča počinje jednim pogrešnim telefonskim pozivom upućenim nekom ko se zove Kevin.

Glavna draž (koji daje posebnu toplinu filmu) čini interakcija između braće i njihov specifičan odnos. Džef je introvertan, nespreman da se suoči sa pravim svetom, dok je njegov brat već ostvaren, samouveren i oženjen…i da…ima i porše.

(autori filma su takođe braća ali ne znam koliko autobiografskog ima u u ovoj priči)

Slabiji rukavac filma čini čitava priča o njihovoj majci (Susan Sarandon) i njenom tajnom udvaraču na poslu. Kažu (zlobnici 🙂 ) da je najbolji način da producenti/studijo stane iza nekog filma ako u njega ubaciš i neku “politički korektnu” temu. Susanin lik i ono što će joj se desiti gotovo se idealno uklapa u te, kao što napisah, “izmišljene” propagandne tendecije sadašnjeg Holivuda.

Ipak, u svojih 83 minuta, Džef koji stanuje kod kuće, daje mnogo više duše i smeha nego većina današnjih komedija koje nam stižu iz Holivuda.

Režija: Jay Duplass Mark Duplass

Glume: Jason Segal,  Ed Helms,  Judy Greer    

Na skali od (1-6) ocena: 4 –

recenzija: Gimitrije Verzićduh sa dva plava oka

Gimitrije Verzić (Tihi)
Gimitrije Verzić (Tihi)

Čuveni duh sa plavim okom (a od susreta sa Bozzom postao je duh sa dva plava oka), propali kandidat za kandidata studenta filmske režije i beskompromisni (takođe propali) filmski kritičar koga ste svi imali priliku da upoznate u prelomnoj, epoholno dvodelnoj epizodi "Bioskop Sloboda" Svojim autorskim tekstovima o filmu on će definitivno oplemeniti ovaj prostor.
Takođe, Gimitrije fanatično gleda televiziju pa možemo očekivati i njegove tekstove na tu temu. Od 1.11.2023 gurnut je u ilegalu.

Articles: 143

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.