Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw aka Paklene ulice – Hobs i Šo (2019)

Ako očekujete ništa ovaj film će vas prijatno razočarati.

Ako vam kažem da je ovo prvi film iz serijala Fast and Furios koji sam pogledao pomislićete svašta o meni. Ako još dodam da sam u avanturu gledanja (sa mlađim sinom) krenuo sa veoma niskim očekivanjima ništa vam neće biti jasno…osim da pojma nemam o Fastu i Furiosu… Plus, ovo će mi biti prva recenzija nekog filma u kome glumi (blek) Stena…svašta.

Tekst koji sledi kopirao sam sa “bioskopskog” sajta, čisto da vam pokažem da ne pišem samo ja dugačke rečenice:

Sve otkad su se predstavnik zakona, krupni Hobs (Dvejn Džonson), odani agent tajne američke diplomatske službe i odmetnik koji ima probleme sa zakonom Šo (Džejson Stetam), bivši operativac elitnih jedinica britanske vojske, prvi put upoznali u filmu ,,Paklene ulice 7”, 2015. godine, njih dvojica ne prestaju da razmenjuju uvrede i teške udarce u pokušajima da savladaju jedan drugoga.
Ali u trenutku kada se unapređeni, sajber-genetski anarhista Brikston (Idris Elba), dokopa tajne biološke pretnje koja može da zbriše čovečanstvo zauvek i angažuje briljantnog, neustrašivog i nestašnog MI6 agenta (Vanesa Kirbi), koja je zapravo sestra Dekarda Šoa, dva zakleta neprijatelja Hobs i Šo moraće da se udruže kako bi savladali jedinog čoveka koji je možda opasniji od njih dvojice.

Ovde, ako niste brojali, ima ukupno dve rečenice. U “Hobs i Šo” ih ima mnogo više…neke su duhovite a mnoge i baš nisu. Ali, nismo došli u bioskop da bi gledali razmenu replika između Stathama (Megalodon: Predator iz dalekih dubina) i Dwayne “Rock” Johnsona nego da bi gledali razmene udaraca. A one su, zahvaljujući (Dedpool,Atomic Blonde) režiseru David Leitch izuzetno efektne i pre svega veoma zabavne. A bome, i pojedini verbalni okršaji nisu loši.

Moram priznati da sam na kraju bio veoma prijatno iznenađen ovim filmom. “Hobs i Šo” je vrhunska akciona tupava zabava prepuna besmislenih i vratolomnih akrobacija koje čine da vam 136 minuta (relativno) brzo prođu. Ogromni budžet (kažu preko 200 miliona dolara) se jasno primećuje na velikom ekranu i prava je šteta da, ako ga već poželite gledati, to ne učinite u nekoj mračnoj bioskopskoj dvorani.

Na skali od (1-6) ocena: 3

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.