Bird Box (2018)

Ne gledaj me tako noćas...

Super je pisati o filmu o kome više niko ne razmišlja. Ne možete ni zamisliti pod kolikim sam strašnim pritiskom bio da pogledam ovaj, tada proglašen, najgledaniji film Netflix produkcije. Znate i sami koliko je ovo moje pisanije važno za svakog od vas (jednog, eventualno dva,  od pet miliona) prilikom donošenje odluke kako provesti veče. Umesto da sednete u meče, vi žurno čitate ono što napr. Biograf ima da poruči…

 Opušteno…što se tiče „Bird Box“-a slobodno možete da sednete u meče i drugačije provedete to veče…

„Bird box“ je loš film. Nedovoljno loš da bi me toliko iziritirao da baš odmah moram da podelim utiske (nakon što sam pre nekih godinu i pol dana pogledao) ali dovoljno značajan i zvučan da, kad tad, prozborim o njemu koju (plus, upravo mi je istekao i poseban ugovor sa Netflix-om kojim su mi, uz veoma dobru novčanu nadohnadu, zabranili da u tom periodu pričam loše o ovom njihovom čedu… ).

Dakle, šta reći a ne zaplakati ? Pre svega, mnogo više ćete uživati u samom filmu ako ga gledate zatvorenih očiju. Idealno je i ako tada zaspate.

Priča je, naizgled originalna a u stvari nimalo, o invaziji strašnih bića koji, ako ih pogledate, izazivaju razne samodestruktivne reakcije.  I taj katklizmični početak jeste zanimljiv. Sandra Bulok (Sandra Bullock) nije nikada izgledala lepše (ako ne računamo  Majkla Džeksona) a Sara Polson (Sarah Paulson) nikada zanimljivija (ako ne računamo Glass) u svojoj kratkoj ali bukvalno razbijajućoj ulozi.

Majkl Džekson

 Kada se radnja prebaci u zatvoreni prostor, kuću Džona Malkoviča (John Malkovich), i tempo i radnja postaju negledljivo dosadni. Kada u taj miks ubaciš razne nelogičnosti praćene skromnom dozom gluposti i pomešaš i sa katastrofalno odglumljenim ulogama ( gde dominira Džon Malkovič…mislim, izem ti režisera (ovog puta je režiserka) koji uspe da snimi film u kome Malkovič šmira…i to nimalo šarmantno).

 „Bird Box“ beše odlično hajpovan film kojem, ako se niste upecali tada, ne morate uopšte da se bavite…

Na skali od (1-6) ocena: 2 *

* dvojka zato što ima nekog neobjašnjivog šarma u gledanju ovog katastrofalnog fima (filmovi koji se bave katastrofama se zovu katastrofalni filmovi, zar ne?)

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.