Ozark (2017-?) begining

Šta ste sve spremni da učinite ako vam smrt diše za vratom...

Netflix u svom “portfoliu” ima i neke reprezantitvne primerke sa kojima može da se podići pred svima. “Ozark” je, sudeći barem po prve 3 epizode koje sam odgledao, baš jedan od takvih projekata.

Ovo što sledi su kratki prvobitni utisci. Ali prvo, da vas uvedemo u tematiku.

Ovo je porodična serija. Glavni junaci su četvoročlana porodica Byrde, otac Martin (Jason Bateman), majka Wendy (Laura Linney), tinejdžeri, ćerka Charlotte i sin Jonah.

Žive u Čikagu, Martin je uspešni finansijski savetnik i oni su jedna tipična srećna i vesela američka srednjoklasna porodica. Idila.. ali malo sutra.

Mislim, ne bi snimili ovu seriju da je tako. Ko bi još to gledao. U toj prvoj, eksplozivnoj epizodi, Martin će prvo otkriti da ga supruga vara a potom ćemo svi mi otkriti da se njegov posao (zajedno sa biznis partnerom) u stvari svodi na pranje novca za meksički narko kartel. Godinama…

Razne šokantne stvari vas očekuju na početku. Reći ću samo toliko da su Bzrdi-evi primorani da hitno napuste tu, užasnu, idilu i da se presele u Ozark, jezersku oblast koja tek zaživi u sezoni kada nahrle turisti (pre Korone).

Ta pilot (mada za Netflix, naročito kada je ovako prestižna produkcija u pitanju sa renomiranim glumcima, termin “pilot” i ne važi, već oni naruče kompletnu sezonu) epizoda je odličan mamac, tako da nema sumnje da ćete, ako vam se svidi (a ne vidim zašto ne bi), nastaviti ovo da bindžujete.

Ja sam ove vanredne dane iskoristio da započnem sa gledanjem raznih serija koje sam ovih godina propustio tako da su mi trenutno na repertoaru njih 4. O njima neki drugi dan.

Kada porodica stigne u Ozark, tempo u naredne dve epizode naravno opada, ali i dalje je ovo strašno (i nisko strasno) zanimljiva priča. Neke početne stvari deluje verovatno i previše neverovatno ali ako zanemarite tu “logiku”, “Ozark” za sada pruža snažnu (i kvalitetnu) dozu dramske napetosti.

piše: DeHičkok

nastavak ove priče sledi nakon neke zaokružene celine…da li će to biti nakon što odgledam prvu sezonu ili možda čak i poslednju treću koja je imala premijeru pre neki dan, videćemo….

#ostanikući

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.