Fighting with My Family (2019)

Don't worry about being the next me. Be the first you.' - Dwayne Johnson

Od malena su deca porodice Knight bila “zaražena” rvačkim WWE sindromom. Nije ni čudo jer su im i otac i majka (takođe rvači) tabanili širom Britanije (i Evrope) promovišući ovaj (većini) smešan sport.

Crvenokosa je Lena Headey

Kada saznaju da se u londonskoj O2 areni snima SmackDown koji će okupiti najbolje predstavnike WWE i da će se istovremeno održati i audicija za sve zainteresovane koji bi želeli da uplove u taj svet, Knight-ovi sa velikim nadama šalju svoju decu (sada tinejdžere) Zaka “Zodiak” (Jack Lowden) i Sarayu “Paige” (Florence Pugh).

Tamo će upoznati Dwayne Rock Johnsona ali i trenera i čoveka koji će jednom od njih zauvek promeniti sudbinu, Hutch Morga kojeg glumi, u ovom filmu, veoma raspoloženi Vince Vaughn.

Ova, na trenutke veoma komična, sportska drama bazirana je na istinitoj priči i većim delom svog trajanja uspeva da donese dovoljnu dozu iskrenosti za jedan sasvim lep gledalački doživljaj.

Karakteri su interesantni, svaki od njih je ocrtan sivim (i šarenim) bojama. Nemamo jasno profilisane likove koje ćemo snažno voleti ili duboko mrzeti jer su nam dati kao ljudi od krvi i mesa, sa svim svojim vrlinama i manama, te svakako skidam kapu Stephen Merchanta (koji osim što je napisao scenario i režirao ovu priču u njemu odglumeo i jednu manju, upečatljivu, ulogu) što nam nije “Fighting with My Family” predstavio kao tipičnu autsajdersku (sportsku) bajku.

Stephen Merchant desno, Nick Frost levo

To donosi, sa druge strane, i jasna ograničenja na nivou same strukture. Ako je neko verovatno i mogao da od ove priče smućka znatno bolji film, teško da bi to uspeo ostajući veran likovima. I ovako, nesumnjivo je da je ovde WWE prikaz sveta romantiziran i propušten kroz sito (i rešeto) političke korektnosti i da je realnost znatno mračnija.

O tome neka se bave neki drugi. “Fighting with My Family” je na kraju ispala jedna pristojna i interesantna priča, poneki put smešna, neki put tužna a neki put i vala dosadna…vredi pogledati, svakako.

Na skali od (1-6) ocena: 3 +

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.