Sinister (2012)/Insidious (2010)-crtice

Stavovi izneti u ovom tekstu ne predstavljaju stav redakcije već isključivo DeHičkokovo stanje svesti iz 2013 godine.

Iz DeHičkok dnevnika, 2013 godina:

Pogledao sam Sinister (2012) i Insidious(2010) i blago rečeno užasnut sam ovim filmovima. Ako je vrhunac savremenih američkih horora ‘vešta’ upotreba napadno nabudžene (i pojačane) ‘jezive’ muzike i besmislenih jump scare-ova ‘ebeš ti to… Menjao bih ova 3 sata u mom životu za bilo kojih 5 minuta od napr. ‘Noći veštica’ Karpentera.
Ajd što generalno ne volim filmove sa duhovima ali jos više ne volim loše filmove sa duhovima.

Doduše, moram odati priznanje producentima što su uz namerno minimalni budžet uspeli da zarade dosta para na američkim blagajnama isporucujući im ova dva (ne)dela.

Pitali smo gospodina DeHičkok-a da li je možda u međuvremenu promenio svoje mišljenje i ponovo odgledao neki od ovih filmova kao i koje ocene bi im dao na našoj skali od 1 do 6.

Evo šta nam je rekao.

Nemam nameru da ikada više pogledam neki od ovih filmova a naročito mi ne pada na pamet da pogledam bilo koji od nastavaka. Mada oni svakako nisu najgori koje pogledah u svom životu i sasvim je moguće da se čak i “kvalitetno” izdvajaju od tadašnje horor ponude, ocene koje ću im nalepiti ne mogu biti veće od dvojke. Dvojke ste…

Na skali od (1-6) ocena: 2

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.