Midnight in the Switchgrass (2021)

Ovaj film nemojte gledati mada je tekst koji sledi definitivno bolji od njega...što i nije bilo teško.

“Midnight in the Switchgrass” je, naravno, teško đubre. Brus Vilis ovde “glumi” nekih 5 minuta ali zato je naravno glavna zvezda i verovatno i glavni razlog što, navodno, ovo sranje košta 15 miliona dolara. PETNAEST MILIONA DOLARA !!!!

[my_movie_db id=693113]

Ovo je priča (ako se ovo uopšte može zvati pričom) o lovu na serijskog ubicu (Lukas Haas koji je, simbolično, svoju filmsku karijeru kao dete započeo u odličnim filmovima poput “Svedoka” ili napr. Lady in White (1988), da bi se evo skrljao u ovakvim produkcijama), kamiondžiju koji kidnapuje prostituke/narkomanke i ubija davljenjem.

Na tragu mu je par FBI agenata, Megan Fox (koja ni kao dete nije umela da glumi) i već pomenuti Vilis (koji ne voli više da glumi) ali i policajac Emile Hirsch (veoma dobar glumac koji je sebi upropastio karijeru pre nekoliko godina kada je fizički napao holivudskog producenta što je verovatno bio veći problem od toga što je to učinio pod dejstvom narkotika)

Scenario za ovaj film je pisao lik po imenu Alan Horsnail kome je ovo (sudeći po info na IMDB) debitantsko pisanije. Dijalozi su apsolutno generički, kao da ih je napisao neki kompjuterski program, i generalno, ovi (dobri) glumci su izvukli iz njega onoliko koliko su mogli…a to nije bilo puno.

Za režiju je zadužen glavni producent filma, tip po imenu Randall Emmett, inače izuzetno iskusni producent koji već decenijama pliva u tim vodama i radio je na mnogim (pa i poznatim) filmovima. Poslednjih godina najviše sarađuje sa Brus Vilisom upravo na ovakvim “projektima”.

U utopiji ovakvi filmovi bi bili idealna prilika da se režija poveri nekim mladim, talentovanim autorima koji bi, ako ništa drugo, pokušali da od groznog teksta naprave nešto što bi bar na vizuelnom planu delovalo privlačnije. Ali avaj…

Svi ovde su samo zbog para…i ni zbog čega drugog. Što je, iz te holivudske perspektive, savim normalno i očekivano. Problem je što meni uopšte nije jasno kako je moguće, ako ovo stvarno košta 15 miliona dolara, napraviti pare na njemu ?

Ovih 24 producenata misli totalno drugačije od mene te se moram upitati da li se iza ovakvih projekata ne krije nešto drugo…nešto mnogo zloglasnije….

“Midnight in Switchgrass” je traljavo režiran, montiran i napisan, čisto dovoljno da se pokrije forma. Tako da ću sada izneti tezu za koju nemam ni jedan dokaz ali realno, kao i uvek, 100% sam u pravu.

Ekipa koja stoji iza ovih i sličnih projekata (a u mnoge je uključen, kao blanko reklama, lik Brus Vilisa) se bavi pranjem (nečijih) para. Nema šanse da ovaj film košta tih 15 miliona (sve i da je Brus za 5 minuta uzeo 5 miliona). Takođe, nema šanse da će ovaj film kroz video distribuciju povratiti tih 15 miliona.

Za razliku od napr. Srbije gde je pranje para putem pravljenja bezbroj TV serija koje niko ne gleda (a Telekom ih finansira) kriminalni poduhvat ali na državnom nivou, u Americi ovakve stvari će kad tad jednom biti procesirane…sigurno ?

HA HA HA !!!

Na skali od (1-6) ocena: 1

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1094

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.