Bloodshot (2020)

Kada bi još snimili film o tome kako umesto super vojnika napraviti od Dizela bar prosečnog glumca...

“Bloodshot” je gledljiva glupa akciona zabava bazirana na istoimenom strip junaku (za kog sam prvi put čuo upravo sa ovim filmom).

Nakon uspešne vojne misije gde je, naš heroj (pa još i marinac), Rajan Gerison koknuo (opet) nekog teroristu, Rajan sa svojom suprugom provodi zaslužni odmor u nekom prelepom letovalištu na italijanskoj obali.

Odmor mu, naravno, odmah presedne jer nekakav psiho, koji obožava “Psycho Killer” Talking Heads-a (inače ubedljivo najbolja scena u filmu kada Toby Kebbell (Servant (2019-?)) pleše uz tu pesmu), kidnapuje njegovu ženu, a potom ih oboje ubije…tj. ženu ubije a Rajana kokne.

Kao što ste sigurno pretpostavili Rajan nije mrtav jer bi već tada bio kraj filma. U stvari, jeste mrtav ali ga neka čudesna tehnološka korpacija na čelu sa tipom koga glumi Guy Pearce (koji izgleda mora traćiti svoj talenat u ovakvim projektima jer se od vazduha ne živi) oživljava sa novom, nano tehnologijom, koja je u stanju, ne samo da oživi mrtvaca već da ga pretvori i u neuništivo “oružje”, jer su ti mikro nano roboti u stanju da u deliću sekunde popravi i rekonstruišu bilo koju ranu na telu.

Ovaj “univerzalni vojnik” kreće u ličnu osvetu (jer mrzi sve one koji vole Talking Heads-e) a u timu koji ga u tome pokušava sprečiti/pomoći nalaze se razni drugi, pre pomoći ove korporacije, osakaćeni vojnici.

Ono što sledi je niz, poneki put zanimljivih, neki put i ne baš, akcionih scena i upravo zbog toga je “Bloodshot” gledljiv.

Jer, sama priča…sama priča je debilna. Mada, kada negde na kraju prve trećine filma Dizel Van krene u jednu “misiju” nemojte se previše nervirati zbog tog njegovog plana… nije taj plan glup…on je samo deo većeg plana.

[my_movie_db id=338762]

Za ovaj katastrofalni scenario, prepun kretenskih preokreta i, navodno, iznenađenja, kriv je Jeff Wadlow a pošto znamo o kakvom magu filma se radi (videti Fantasy Island aka Ostrvo fantazija (2020)), to nas nimalo ne čudi. Na sreću nisu mu poverili i da režira.

“Bloodshot” je, tematski, neka vrsta upgrade na “Upgrade” ali što se tiče samog kvaliteta krajnjeg proizvoda, svakako je veliki downgrade.

Stručnjak za vizuelne efekte Dave Wilson je, kao režiser, u svom debiju pokazao dovoljno veštine da akcione scene deluju i više nego pristojno za, relativno skromni, bužet.

Samo da je i Van Dizel naučio da bar malecno bolje glumi…ovaj film bi još i mogao biti dobar….ovako….

Na skali od (1-6) ocena: 2 +

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.