Night Teeth (2021)

Zaključak vam se nalazi na kraju teksta. Veoma je ubedljiv...i pre svega pristojno napisan.

Mada nas je Netflix navikao da uglavnom nemamo neka velika očekivanja kada je u pitanju njihova originalna (pre svega filmska) produkcija moram priznati da me je “Night Teeth” ipak uspeo iznenaditi…neprijatno.

Pre svega jer im je prethodni vampirski film (Vampires vs. the Bronx (2020)) bio barem simpatičan. Naravno, ima tu još vampira koji su isplivali u međuvremenu na Netflix-u ali “Night Teeth” je neka vrsta duhovnog nastavka pomenutog “Vampiri protiv Bronksa”.

Za razliku od njega, ovog puta je priča smeštena u Los Anđeles, i umesto crnačkog Bronksa, glavni neprijatelji Vampira je latino populacija (Meksička) iz predgrađa Boyle Heights. Već na početku, neki ženski narator nam ispriča neverovatnu mitalogiju ovog filma.

Nakon nekoliko vekova neprestane borbe potpisano je primirje između vampira i Meksikanaca te su Meksikanci, pardon Latinosi, ostali da žive u svom predgrađu, siromašni, dok su vampiri belci postali moćni i bogati i podelili Los Anđeles u pet oblasti kojima rukovode vampirski šefovi. Dogovor je takođe podrazumevao da se (vampiri) mogu hraniti samo sa onima koji im to dozvole (ali da ih ne ubijaju) i da nikako ne smeju da se pojave u Boyle Height.

I ovako besmislena premisa je još gore predstavljena u samom filmu…ako je uopšte i predstavljena. Hoću reći, i bez tih uvodnih par rečenica naratorke koju čujemo tada i nikad više, ništa nam neće biti jasno šta se dešava u filmu. U stvari, hoće…sve će vam biti jasno…ali sve vreme će te se pitati što to uopšte gledati.

“Night Teeth” kao da je snimljen na osnovu njihovog standardnog templejta/šeme/vilerovog Bazar goblena koji važi za sve tipične Netflix tinejdž komedije (The Kissing Booth (2018)) sa standardnim dešavanjima (hip hop hitovi, spotovska režija, generički algoritam “zaljubljivanja” praćen generičkim dijalozima itd…) ovde obogaćen sa malo krvi i gotovo potpuno osakaćen što se tiče akcionih delova. Gotovo sva akcija je data u elipsi tj. preskočena ili se dešava negde u pozadini kadra gde se ništa ne vidi. Katastrofa.

Ne gubite vreme na ovo đubre…

Na skali od (1-6) ocena: 1

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1085

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.