The Kissing Booth (2018)

Dodirni me sasvim slučajno poljubi me filmski nestvarno

“The Kissing Booth” iliti Kabina za ljubljenje (?) je bio ogromni hit za Netflix. Toliki da nas sledećeg meseca očekuje treći nastavak. Pretpostavljam da ste i vi nestrpljivi koliko i ja ?

Eli (Elle) i Džoi (Joey) su najbolji prijatelji još od najranijeg detinjstva. Problemi nastaju kada se Eli zaljubi u najpopularnijeg frajera u školi. Nevolja je to što je on i stariji Džoijev brat a Eli i Džoi imaju pravila koje se ne smeju kršiti. Jedno od njih glasi, ne muvati sa članovima porodice…

Kao što sigurno znate “The Kissing Booth” nije namenjen publici kojoj ja pripadam (suviše sam mlad da bi mogao da gledam ova ljubakanja i cmakanja). A da li uopšte zaslužuje da ga pogleda bilo koja publika ?

[my_movie_db id=454983]

Bili matori ili mladi teško da vam se prvih petnaestak minuta neće učiniti prilično šarmantno. Pre svega jer tu nabijeno puno različitih vremenskih tokova i prošarano dugim ali i zanimljivim (dijaloškim) razmenama koje, maksimalno brzo, izgovaraju mladi glumci… a sve u stilu onih starih (dobrih) screwball komedija.

Sa druge strane, teško da mogu shvatiti bilo koga (starog ili mladog) da će mu ostatak od 90 minuta (film traje 105) prijati. Osim na onom bazičnom estetskom GRAND/IDJTV nivou, jer eto, lepo izvajana mlada tela u kupaćim gaćama koji se provode u elitnim L.A. predgrađima i bazenima. Mislim, baš ozbiljne probleme imaju ovi jadni tinejdžeri. Prosto da poželiš da nikada ne živiš takvim tužnim životom.

U trenucima kada se, veoma brzo, “Kabina za ljubljenje” pretvori u onu najinfatilniju tinejdžersku ljubavnu sapunicu, čovek koji nije opčinjen svim tim vizuelnim bogatstvom protagonista (jer i sam poseduje i mnogo više), znači neko poput mene, jednostavno, kada je već primoran da ovo gleda fokusira deo mozga na neke druge detalje filma (dok su mu ostaci…mozga, fokusirani na igranje Clash Royala).

Tako da ne možete a da se ne zapitate zašto (i dalje), 15/16 godišnjake glume matorci od 25,26 godina i više… Batalimo imbecilni scenario, nerealne međuljudske/međuomladinske relacije i zapetljancije….nego…zašto, pobogu zašto ne daju šansu mladima da stvrno glume mlade.

Čak i glavna junakinja, najmlađa u ekipi glumaca, Joey King imala je tada 19 godina i karijeru od 10000 projekata iza sebe. Zbog toga što ona deluje tako mladoliko a Jacob Elordi tako matoro taj njihov odnos deluje još više čudno…i ne baš lepo….

Al’ šta ja znam…da je bolji scenario,režija, gluma verovatno na te gluposti ne bih ni obraćao pažnju….da je samo….

Na skali od (1-6) ocena: 2-

p.s. dao bi ja ovom film i čistu dvojku zbog tog lepog šarenila i bezbrižnosti bez pominjanja virusne pošasti, ali kada na kraju filma Eli pomenu (po ko zna koji put) da se sve ovo desilo zahvaljujući “Kabini za zaljubljivanje” jedva sam se uzdržao da mu ne dam i keca… dosta više o toj glupoj kabini…

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.