There’s Someone Inside Your House (2021)

Deca kukuruza ovo nisu...ali ima puno polja kukuruza....

Za horor koji se zove “There’s Someone Inside Your House” malo toga osim početnog ubistva odgovora “zadatoj temi”.

[my_movie_db id=512025]

Neki manijak sa maskom ubija tinejdžere u nekom gradiću. Ništa novo rekli bi ste, a rekao bih i ja, osim što ova poremećena individua (ili možda više njih?) svoje žrtve masakrira tako što nosi upravo masku sa njihovim likom. Plus, po svemu sudeći, motiv za ubistva su neke njihove strašne tajne koje u trenutku zločina budu dostupne i objavljene svuda putem savremenih tehnologija (mobilni, internet….)

U pitanju je Netflix original (što u najvećem broju slučajeva znači da i nemate mnogo čemu dobrog da se nadate) koji se pojavio krajem septembra te je ova “recenzija” i dalje sveža.

“There’s Someone Inside Your House” započne efektno, potom ubaci malo začina savremene političke korektnosti (prve žrtve su mrzitelji gejeva i rasisti), da bi potom, nakon što je verovatno zadovoljio te, po svemu sudeći neophodne i potrebne divergentne uslove da ih Netflix finansira, priču usmerio i provukao kroz neke standardne šablone za tinejdžerske filmove.

Na sreću, toga ima znatno manje nego ona katastrofa o kojoj smo pisali pre par nedelja (Night Teeth (2021)), te, moram priznati, osim jedne tipične hip hop Jala Brat scene, i nemam previše zamerki na taj tinejdžerski klišeirizani aspekt čitavog filma. Kliše jeste ali barem nije negledljivo…a i ovi mladi glumci nisu baš u potpunosti bez talenta. Ko zna, možda sam gledao i neku buduću veliku zvezdu na početku njegove blistave karijere ? Ha, ha, ha…

Gledljivost je i glavna vrlina “There’s Someone Inside Your House”. Krivca bi ste trebali naslutiti već nakon prve trećine, redosled ubistava takođe, te je i čak, inače baš loša, loša poslednja trećina i dalje barem vizuelno podnošljiva….i veoma glupa.

Ljubitelji slashera svakako će u ovoj original netflix produkciji pronaći izvesna zadovoljstva a oni koji takve filmove ne vole barem imaju još bilion totalno različito sličnih ili još gorih opcija upravo na samom Netflixu.

Na skali od (1-6) ocena: 2 /2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1099

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.