Monster Hunter (2020)

Ovo je planirano da ima mnogo,mnogo nastavaka...posle finansijskog neuspeha teško je zamisliti da će išta od toga desiti...

Iz porodične manifakture Anderson (Paul) Jovovich (Mila) krajem 2020 godine stigla nam je nova ekranizacija popularne video igrice. Ovog puta je, umesto “Resident Evil” Anderson odlučio da napravi franšizu od “Monster Hunter”-a, igre koja je svakako manje popularna od zombija, ali sa svojim konceptom ogromnih čudovišta, idealno se uklapa u moderni “Godzila/Parkovi iz doba Jure” trend.

Niti sam igrao ovu igricu niti me, generalno, interesuje bilo šta što poslednjih 20ak godina rade Mila i Paul (mada, kad dobro razmislim, verovatno sam pogledao većinu tih Resident Evil-a…i odmah zaboravio). Plus, odgledao sam i trejler za “Monster Hunter” i nije mi bio uopšte interesantan.

U svakom slučaju, kada sam, u trenucima nervnog rastrojstva (iz kojih, hvala Vučiću, nikada i ne izlazim) započeo sa gledanjem ovog filma bejah prilično iznenađen. “Monster Hunter” uopšte nije bio onakav film kakav sam očekivao.

Tačno je da će grupa vojnika, na čelu sa Milom Jovović, proći kroz nekakav multiverzumski portal i zateći se u svetu u kome vladaju čudovišta ali ono što sledi gotovo i da nema u trejleru. To jest, da budem precizniji, ima…u sasvim drugačijem kontekstu nego što vas trejler mudro (ili glupo) navodi.

Pošto je ta priča jedna od zabavnijih aspekta ovog filma pustiću vas da je sami otkrijete. Samo ću reći da sam, umesto očekivane, “The Dirty Dozen” misije protiv čudovišta (a u stilu napr. Army of the Dead (2021)) dobio jedan, većim i svakako središnjim delom, survival horor film.

I takođe, priznajem, taj središnji (zajedno sa uvodnim) deo filma beše mi prilično zabavan. Svakako mnogo bolji nego što sam očekivao, a očekivao sam Ništa…

Kada se, u poslednjoj trećini, “Monster Hunter” konačno i pretvori u ono što vam trejler (a pretpostavljam i sama igrica) najavljuje, zabavu zamenjuje dosada i pregršt CGI efekata koji nikada ne mogu da deluju autentično. Kada će više da nabave neka prava velika čudovišta pa da na kraju ovakvih filmova nalepe obaveštenje da “Tokom snimanja ovog filma nijedno čudovište nije bilo povređeno” (No animals/monsters were harmed).

Na skali od (1-6) ocena: 2+/3-

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.