Behind Her Eyes (2021)

"Iza njenih očiju" krije totalnu prazninu...

“Behind Her Eyes” je prava Netflix britanska originalna produkcija i to se vidi na svakom koraku. Od toga da u njoj glume ne mnogo talentovani glumci od kojih tek za njih par mogu reći da su zaslužili prelaznu ocenu, preko toga da je, sudeći po “spec. efektima” i produkciji, budžet prilično limitiran. O kvalitetu scenarija tj. same priče i da ne govorim…a hoću…kratko.

Ukoliko nakon, nimalo obećavajuće, početne epizode odlučite da ispratite i preostalih pet shvatićete da je tih prvih nekoliko i bilo nešto najbolje što nam je ova serija pružila.

Jer priča o samohranoj (mladoj) majci koja jedne noći u baru upozna, naizgled, usamljenog muškarca koji joj se izuzetno dopadne, da bi narednog jutra saznala da joj je to istovremeno i novi šef (naime, ona radi nekoliko dana nedeljno kao tajnica u psihijatrijskoj ordinaciji).

Hajde što joj je on šef nego je i oženjen. Oženjen devojkom koja ima, kako se odmah vidi, izvesne psihičke probleme te je i na lekovima. Lekovima koje joj je prepisao upravo njen suprug, psihijatar.

I dok su ovo već, manje više, poznati klišeji koji mogu biti interesantni samo ukoliko se upotrebe u drugačijem kontekstu ili glavni akteri budu veoma ubedljivi (a ovde nije slučaj ni jedno ni drugo), ono što sledi u “Behind Her Eyes” je totalno ludilo…u najgorem smislu te reči.

Ludački, besmisleni preokreti, sa sve uključenom “astralnom projekcijom” čine ovaj Netflix proizvod izuzetno napornim za gledanje jer sve u njemu pršti od dosade, kičeraja i amaterizma….

Još jedan dokaz da je Netflixu i dalje glavna mantra, kvantitet a ne kvalitet.

Na skali od (1-5) ocena: 1

recenzija: DeHičkok

About DeHičkok 128 Articles
Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš novi virtuelni član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...

Be the first to comment

Postavite pitanje ili ostavite komentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.