Behind Her Eyes (2021)

"Iza njenih očiju" krije totalnu prazninu...

“Behind Her Eyes” je prava Netflix britanska originalna produkcija i to se vidi na svakom koraku. Od toga da u njoj glume ne mnogo talentovani glumci od kojih tek za njih par mogu reći da su zaslužili prelaznu ocenu, preko toga da je, sudeći po “spec. efektima” i produkciji, budžet prilično limitiran. O kvalitetu scenarija tj. same priče i da ne govorim…a hoću…kratko.

Ukoliko nakon, nimalo obećavajuće, početne epizode odlučite da ispratite i preostalih pet shvatićete da je tih prvih nekoliko i bilo nešto najbolje što nam je ova serija pružila.

Jer priča o samohranoj (mladoj) majci koja jedne noći u baru upozna, naizgled, usamljenog muškarca koji joj se izuzetno dopadne, da bi narednog jutra saznala da joj je to istovremeno i novi šef (naime, ona radi nekoliko dana nedeljno kao tajnica u psihijatrijskoj ordinaciji).

Hajde što joj je on šef nego je i oženjen. Oženjen devojkom koja ima, kako se odmah vidi, izvesne psihičke probleme te je i na lekovima. Lekovima koje joj je prepisao upravo njen suprug, psihijatar.

I dok su ovo već, manje više, poznati klišeji koji mogu biti interesantni samo ukoliko se upotrebe u drugačijem kontekstu ili glavni akteri budu veoma ubedljivi (a ovde nije slučaj ni jedno ni drugo), ono što sledi u “Behind Her Eyes” je totalno ludilo…u najgorem smislu te reči.

Ludački, besmisleni preokreti, sa sve uključenom “astralnom projekcijom” čine ovaj Netflix proizvod izuzetno napornim za gledanje jer sve u njemu pršti od dosade, kičeraja i amaterizma….

Još jedan dokaz da je Netflixu i dalje glavna mantra, kvantitet a ne kvalitet.

Na skali od (1-5) ocena: 1

recenzija: DeHičkok

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 209

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.