The Mess You Leave Behind aka El desorden que dejas (2020)

Neki put je dobro i ostaviti taj mess/nered iza sebe...

Raquel stiže u mali grad sa ciljem da okrene novu/staru stranicu svog života. Počeće da radi kao zamena u školi, daće svom braku novu šansu time što sa suprugom odlazi upravo u njegov rodni gradić i istovremeno pokušaće da potisne traume nastale tokom i nakon smrti njene majke.

Ono što Raquel ne zna jeste da je nastavnica koju menja misteriozno nestala (a na kraju prve epizode i njen leš će isplivati na površinu). Takođe, Raquel nema pojma ono što mi svi znamo a to je da “svako malo mesto krije velike i mračne tajne jer…ne bi snimali seriju da nije tako”.

Mislim, nekada su se snimale dražesne serije o provincijskim gradićima u kojima se bezbrižno živi ali već godinama (da ne kažem još od Twin Peaksa) čim vidite da se radnja odigrava u nekom malom mestu znajte da se u njemu, u najblažoj varijanti, krije neki novi Hitler…

Lepo je što Netflix voli da dokazanim autorima daje šansu za nove projekte. I Carlos Montero koji stoji iza veoma popularne Netflix serije “Elite” (koja je nedavno dobila odobrenje i za šestu sezonu) je dobio tu šansu.

Izabrao je da napravi mini seriju prema (svom) istoimenom romanu koji je, ne verujem da ima imalo sumnje, prepun životopisnih likova i istančanih osećanja…

Kada se to prenese na (mali) ekran shvatićete da gledate varijantu i podvarijantu nečeg što se već gledali u bezbroj drugih boljih i gorih varijacija.

Već ste sigurno gledali priče o učiteljima koji dolaze kao zamena a da ne znaju da su im prethodnici misteriozno nastradali. Nije vam ništa novo kada neki drugi nastavnici stupe u (ne)dozvoljene odnose sa svojim učenicima.

Znate priče o vernim muževima/ženama, narkomanskim ovisnicima, prljavim i pokvarenim lokalnim moćnicima, gej tinejžerima koji se plaše da izađu iz “ormara”, zlobnim mestašinama i nesposobnim policajcima…

Uz solidne glumce i što bi rekli visoke “produkcione vrednosti” “El desorden que dejas” jeste gledljiv Netflix projekat ali zapitajte se da li baš imate na raspolaganju 8 sati za gledanje nečeg što nije ni previše originalno ni nešto mnogo ubedljivo.

Na skali od (1-5) ocena: 2+

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.