The Mess You Leave Behind aka El desorden que dejas (2020)

Neki put je dobro i ostaviti taj mess/nered iza sebe...

Raquel stiže u mali grad sa ciljem da okrene novu/staru stranicu svog života. Počeće da radi kao zamena u školi, daće svom braku novu šansu time što sa suprugom odlazi upravo u njegov rodni gradić i istovremeno pokušaće da potisne traume nastale tokom i nakon smrti njene majke.

Ono što Raquel ne zna jeste da je nastavnica koju menja misteriozno nestala (a na kraju prve epizode i njen leš će isplivati na površinu). Takođe, Raquel nema pojma ono što mi svi znamo a to je da “svako malo mesto krije velike i mračne tajne jer…ne bi snimali seriju da nije tako”.

Mislim, nekada su se snimale dražesne serije o provincijskim gradićima u kojima se bezbrižno živi ali već godinama (da ne kažem još od Twin Peaksa) čim vidite da se radnja odigrava u nekom malom mestu znajte da se u njemu, u najblažoj varijanti, krije neki novi Hitler…

Lepo je što Netflix voli da dokazanim autorima daje šansu za nove projekte. I Carlos Montero koji stoji iza veoma popularne Netflix serije “Elite” (koja je nedavno dobila odobrenje i za šestu sezonu) je dobio tu šansu.

Izabrao je da napravi mini seriju prema (svom) istoimenom romanu koji je, ne verujem da ima imalo sumnje, prepun životopisnih likova i istančanih osećanja…

Kada se to prenese na (mali) ekran shvatićete da gledate varijantu i podvarijantu nečeg što se već gledali u bezbroj drugih boljih i gorih varijacija.

Već ste sigurno gledali priče o učiteljima koji dolaze kao zamena a da ne znaju da su im prethodnici misteriozno nastradali. Nije vam ništa novo kada neki drugi nastavnici stupe u (ne)dozvoljene odnose sa svojim učenicima.

Znate priče o vernim muževima/ženama, narkomanskim ovisnicima, prljavim i pokvarenim lokalnim moćnicima, gej tinejžerima koji se plaše da izađu iz “ormara”, zlobnim mestašinama i nesposobnim policajcima…

Uz solidne glumce i što bi rekli visoke “produkcione vrednosti” “El desorden que dejas” jeste gledljiv Netflix projekat ali zapitajte se da li baš imate na raspolaganju 8 sati za gledanje nečeg što nije ni previše originalno ni nešto mnogo ubedljivo.

Na skali od (1-5) ocena: 2+

About DeHičkok 128 Articles
Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš novi virtuelni član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...

Be the first to comment

Postavite pitanje ili ostavite komentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.