Antlers aka Rogovi (2021)

...u vreći

Dete suočeno sa traumatičnim dešavanjima iza kojih se kriju natrpirodne sile (najčešće) otelotvorene u vidu nekakvog monstruma. Plus veoma je zgodno ako se taj monstrum bazira na nekom (foklornom) tradicionalnom mitu. Ako je u pitanju neki savremeni horor prethodni recept će gotovo sigurno privući Guillermo del Toroa (Mama (2013)) da uloži svoje ime, ugled, uticaj i na kraju i pare i da stane (kao producent) iza tog projekta.

Ovog puta su u pitanju deca iz neke zabiti u Oregonu. U napuštenom rudniku (koji ne liči na rudnik!) narko diler i narko ovisnik , samohrani otac dva dečaka, susreće se sa monstrumom na koga su gotovo zaboravili i Indijanci (apači-čiroki-navaho-čejen-amerikanci..da pojasnim).

Nakon toga (a to je sam početak) upoznajemo prosvetnu radnicu po imenu Julia (Keri Russell) koja se nedavno vratila u rodni grad (smeštena je kod brata šerifa kojeg glumi, kao i uvek, zanimljivi Jesse Jungle Cruise aka Avantura u džungli (2021) Plemons, kome, kao i uvek, ove policijske uniforme super stoje).

I ona vuče traumu iz detinjstva te nije čudo (a pročitala je i u scenariju) da će odmah prepoznati da se njen učenik nalazi u nekoj ozbiljnoj nevolji.

Režiser filma je Scott Cooper koji ima iza sebe par interesantnih projekata ali nijedan od njih nema veze sa hororom….mada jedan ima veze sa Čejenima.

[imdb]tt7740510[/imdb]

U svakom slučaju, “Antlers” je produkciono fino doteran film sa dobrom fotografijom i pristojnim ulogama te je, barem što se tiče onoga kako je snimljen, svakako gledljiv.

To svakako pomaže kada scenario pati od različitih opštih mesta i kada je završnih tridesetak minuta krš (i to ne toliko u smislu samog zapleta/raspleta nego u smislu koliko je sve to jednostavno neinteresantno i tupavo na klasičan horor način).

Nema razloga da vam preporučim “Rogove” ali ne mogu reći i da je njegovo gledanje bilo totalno gubljenje vremena (ako slobodno vreme koristite jednako glupo kao i ja).

Na skali od (1-6) ocena: 2 / 2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.