Fresh (2022)

Sirovo...

“Fresh” je film koji je svoju premijeru imao u januaru na Sundance festivalu da bi se početkom marta obreo na HULU (kao deo Disney+ ponude). Kada započnete sa njegovim gledanjem sasvim će vam biti jasno zašto se nalazi na Disney+ online platformi.

Jer…ovo je romantična komedija o devojci Noa (Daisy Edgar-Jones) koja je prilično isfrustrirana sa rezultatima upoznavanja momaka preko drustvenih mreza/aplikacija i to vidimo već na početku filma u sceni jednog njenog susreta sa takvom “prilikom” (mladić na tom “sastanku na slepo” sadrži miks svih onih različitih klišeja tj. osobina odnosno mana koje možemo “samo poželiti” da naš potencijalni ljubavni partner “poseduje”).

I taman kada je naša šarmantna Noa gotovo izgubila nadu da je moguće pronaći “muškarca iz snova” jedan slučajan susret (na odeljenju svežeg povrća) u supermarketu promeniće njenu sudbinu…zauvek.

Steve (Sebastian Stan) i Noa nakon tog, ponavljam, slučajnog susreta odlaze na pravi sastanak gde će otkriti ih povezuje mnogo toga (on se smeje njenim šalama ona se smeje njegovim) i njih dvoje uplovaljavaju u jednu dugu srećnu vezu…možda uz koji brodolom tokom plovidbe, ali svakako na kraju ih čeka srećan kraj na nekom prelepom magičnom tropskom ostrvu. Kraj filma.

Mislim, kako drugačije da izgleda film sa dvoje lepih glumaca koji se bavi standardnom temom (momak upozna devojku i devojka upozna momka) i koji se nalazi u ponudi Disney+ (sve sa dizni princezama i prinčevima) ?

Verujem da su mnogi koji su pustili “Fresh” upravo očekivali da će priča ići upravo onako kako sam prethodno opisao. Ni postojeći trejler (hvala Hulu) ne dovodi u sumnju takva očekivanja.

Čak sam siguran da bi, u doba kada si filmove mogao gledati samo na običnim tv kanalima, neko šaltujući te kanale daljinskim, započeo da gleda “Fresh” i pogledao bi fino parče (gotovo 30ak minuta) uljuljkan u romantična dešavanja na ekranu…sve do onog jednog trenutka, o kome vam neću ništa više reći, zbog kojeg je ovaj film bio u velikom “trendu” (preko tih istih društvenih mreža) u martu ove godine.

A onda, kada se to desi, i kada “Fresh” postane sasvim drugi film (i drugi žanr) ne sumnjam da sve ono što će uslediti biti pravi šok za sve ove koje je “Fresh” privukao zbog napr. seksi Sebastiana (Zimskog vojnika) Stana.

Iskusni ljubitelji tog drugog žanra, kao i generalno iskusni gledaoci, u tom ostatku filma, nažalost, neće pronaći ništa novo i ništa bolje (naprotiv) od raznoraznih uzora na koje se “Fresh” oslanja.

U stvari kada pogledate i samu “over the top” završnicu koja gotovo ruši svaki kredibilitet koji je “Fresh” prethodnim dešavanjima stekao biće vam razumljivo zbog čega nikako nije bilo moguće da mu dam veću ocenu od ove koje sledi…a i ona je nategnuta…

Na skali od (1-6) ocena: 3-

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 208

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.