The Noel Diary (2022)

Justin nije Daniel

Jake Turner (Justin Hartley) je veoma uspešni i privlačni romanopisac za kojim publika (žene) luduje. Ali Jake je moralna gromada koja ne koristi svoju popularnost već vreme provodi sam sa svojom kučkom Avom.

Ava je naravno pas a ja sam naravno stoka što tako pišem ali eto mislim da vredi uneti malo božićnog duha u ovaj tekst posvećen filmu koji upravo tome služi…

Da popuni (ovogodišnji) prostor za novogodišnje/božićne filmove koje se, a to do pre neku godinu nisam znao, snimaju u neograničenim količinama za potrebe raznih online strimera.

Elem, Jake-u umire keva koju nije dugo ni video ni čuo (toliko dugo da o njenoj smrti saznaje od advokata koji ga obaveštava da mu je majka ostavila u nasledstvo svu svoju imovinu tj. kuću). Jake se vraća u rodno mesto, taman pred Božić, da malo sredi kuću i stvari u njoj kada mu na vrata bane ona…

Ona, Rachel Campbell (Barrett Doss) je upravo saznala da je njena prava majka u toj (Jake-ovoj) kući radila kao dadilja 1987 godine…pre nego što se porodila i dala svoju bebu (Rachel) na usvajanje.

Rachel se nalazi u takvoj životnoj fazi u kojoj bi htela da otkrije što više može o svojoj biološkoj majci i Jake je možda jedini koji joj može pomoći u toj potrazi.

Ono što sledi a i ono što sam vam već ispričao nalazi se u potpunosti u trejleru.

Elem, u pitanju je relativno podnošljiv film u svim svojim aspektima, kada ga poredite sa nekom drugom božićnom ponudom.

To što je podnošljiv ne znači i da je baš nešto dobar jer je autentičan onoliko koliko i sneg u ovom filmu. Pogledajte trejler i sami prosudite da li imate 100 minuta vremena za bacanje.

Na skali od (1-6) ocena: 2+/3-*

*ova trojčica samo zato što sam pokušao da odgledam još dva filma sa ovogodišnjih božićnih lista i ovaj je , za razliku od njih, delovao stvarno kao film…

**inače ovo je ekranizacija istoimenog romana koji samo zapletom odgovora ovom filmu jer je u pitanju “teška drama”

p.s. inače, sve do malopre bio sam ubeđen da je Justin Hartley

na koga sam povremeno naletao u nekim filmovima i serijama u stvari mlađani baja iz serije Last Resort (2012 – 2013).

Kad ono

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1083

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.