Candy (2022)

Odbojkašica.

Amerika zemlja velika oduvek je bila prepuna čudesnih priča o američkom snu i čudovišnih priča o čudacima. “Candy” je jedna od njih. Inspirisana istinitom pričom o Candy Montgomery koja je 1980 godine optužena da je, u malom teksaškom gradu, sekirom ubila svoju sugrađanku i prijateljicu.

Candy je ova bez sekire.

Prikazana premijerno u maju prošle godine na Hulu (kod nas na Disney+) “Candy” kao glavnu zvezdu ima Jessicu Biel koja je ovde (takođe je i producent) pronašla ulogu koja može da se meri sa njenom ulogom u “The Sinner” (prva sezona).

Ako nije jasno dobra je Jessica…mislim glumica.

A tu je je i njen muž koji glumi šerifa i koji mi je bio strašno poznat tokom gledanja serije ali nikako nisam uspeo da ukačim da je to upravo on.

“Candy” ima samo 5 epizoda što je i više nego dovoljno za ono što su hteli da nam prikažu. Prva epizoda je izuzetno tenzična i efektna (a i najbolja u seriji) i čovek bi pomislio da će i nastaviti u tom triler/”horor” fazonu…ali na kraju “Candy” odluta u neke druge TV vode.

“Candy” polako (ali sigurno) iz trilera prelazi u crnu komediju i neku vrstu satire do kraja serije.

Produkcijski ovo je veoma dobra serija, osamdesete su vizuelno uverljivo dočarane a i svi glumci su i više nego korektni.

Problem koji ja imam jeste sa samom pričom i načinom kako su odlučili da nam je predoče. Hoću reći pokušaj da se drže “obe strane” dovodi u nekim, na sreću retkim, trenucima “Candy” na nivo parodije što je možda i okej u nekoj fiktivnoj realnosti ali ovde svi akteri nose imena pravih ličnosti koji su bili deo tog strašnog događaja (a neki ga nisu ni preživeli).

Plus, poneki put i previše pričaju.

Na skali od (1-5) ocena: 3/3+

recenzija: DeHičkok

p.s. na HBO MAX u aprilu se pojavila još jedna serija na istu temu. U njoj Candy glumi Elizabeth Olsen. Nisam je još pogledao

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.