After Young aka I posle Janga (2021)

Alfa,beta, gama...

Ako ste voleli Kogonadov Columbus (2017) morao bi vam se dopasti i “After Young” jer je mnogo više komunikativniji (što se tiče šire publike). Doduše, u slučaju Kogonada, barem sudeći po ova dva ostvarenja, to i ne znači mnogo.

U nekoj bliskoj budućnosti ljudi će i dalje morati da rade dugo (i prekovremeno) ali zato će im, umesto dadilja, humani roboti/android čuvati (usvojenu) decu.

Takav je Jang, angažovan/kupljen da pomogne bračnom paru Jake i Kyra (Colin Farrell i Jodie Turner-Smith) da njihovu usvojenu ćerku Miku približi njenim kineskim korenima.

Jang

Kada se Jang iznenada isključi/rikne Jake kreće u misiju spasavanja njegovog “života”…naravno, tako što će prvo otići do prodavnice u kojoj ga je kupio sve sa garancijom koju ima.

Ako ste možda pomislili na osnovu prethodnog opisa da je ovo nekakva komedija morate jednostavno shvatiti da nije sve (osim na ovom sajtu) smešno i da život (osim što piše romane) poneki put nije zabavan….naročito kada si mrtav.

U pitanju je melanholična gotovo egzistencijalistička SF drama u kojoj polako, kao i Jake, otkrivamo Jangovu prošlost dok on (Jake) pokušava da svoju porodicu pripremi za “surovu” realnost koja sledi…jer život posle Janga ne može biti isti.

Napr. neće moći više da učestvuju u popularnom porodičnom rijalti kvizu kao četvoročlana porodica…već samo kao tročlana.

Nešto više sam uživao u “I posle Janga” nego u “Columbus”-u i dao bih mu čak i plus na ocenu da nema tako iznenadni kraj…

Na skali od (1-6) ocena: 3

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.