Just Before I Go (2014)

Ending it all was only the beginning

Za film koji započne, navodnim, samoubistvom glavnog junaka “Just Before I Go” je čak i veoma smešan.

[imdb]tt2980472[/imdb]

Seann William Scott je Ted, ne baš samouvereni muškarac koji nakon što ga njegova voljena prevari i ostavi upada u strašnu depresiju… toliku da donosi odluku da se kokne ali ne pre nego što, nakon što se vrati u rodni grad i smesti kod buraza, ne razreši neke sitnice za koje misli da su presudno uticale na njegov životni put.

rođena braća

Na primer njegova nastavnica u 7 razredu je bila baš, baš…ono…užasna prema njemu te će joj on sada sve po spisku…reći… i ako je žena završila u domu za starija lica jer pati od Alchajmera. Tamo će Ted upoznati njenu unuku Gretu kojoj će poveriti svoj plan…te će ona jedina u gradu biti svesna šta Ted želi da uradi…na kraju životnog puta.

“Just Before I Go” je neobično (loša) kombinacija nekakve drame i gotovo “gross out” komedije koja uglavnom ne funkcioniše. Ne znam ko je mogao u ovakvom scenariju i ovakvoj struktuiranoj priči pronaći razlog da ga ekranizuje…jer “Just Before I Go” ne zna da li će lamentuje ozbiljnim temama o depresiji i suicidu ili će, u istom trenutku, prikazivati erekciju i žensku masturbaciju radi izazivanja smeha.

U stvari, kada tako stvari postavim, jasno mi je da bi neko mogao da pomisli da iz ovog može ispasti nešto zanimljivo. Verujem da je to i Monika iz “Prijatelja” tj. gospođa Courtney Cox imala u vidu kada je poželela da režira (i producira) ovaj scenario…to što, nakon ovog filma, više nikad joj tako nešto nije palo na pamet govori i o njoj ali i puno o “Just Before I Go”.

Na skali od (1-6) ocena: 2

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1083

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.