Wet Hot American Summer (2001)

Na Netflix-u postoje prikvul i sikvul serije gde dosta ovih glumaca glumi iste likove.

“Wet Hot American Summer” je vremenom stekao kultni status u Americi nakon što je bio “sahranjen” i od kritike i od distributera (praktično nije ni imao bioskopsku distribuciju).

Ali publika ga je zavolela…

U ovoj tinejdž parodiji na tipično američki način odgajanja dece (pošalješ ih u kamp tokom leta) okupljena je fascinantna ekipa budućih filmskih i TV zvezda u nekim od svojih prvih (Bradley Cooper) uloga…

Svi ovi glumci naravno ne glume decu (koja su u samom filmu praktično gurnuta na sporedni kolosek) već njihove (pionirske) instrukture.

Mnogi kadrovi (naročito sa Paul Ruddom) su postali internet meme i tako uspešno inkorporirani u popularnu kulturu a da većina (od nas) nema pojma koji je originalno poreklo…što suštinski uopšte i nije bitno.

Generalno nisam neki ljubitelj parodija (naročito ako su parodije drugih filmova što “Wet Hot American Summer” uglavnom i nije).

Ima ovde nekoliko smešnih sekvenci ali moj utisak je da je ovo uglavnom jedan nefokusirani, često dosadni, “mess” (haos/nered). Opet, svakako da razumem publiku koja veoma voli ovaj film.

Na skali od (1-6) ocena: 3*

*sa razumevanjem

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.