Shetland (2013-?) VI sezona

Jimi Perez se sprema da zauvek napusti svoj zavičaj.

Kao što svi, verujem, znate, nisu baš sjajna vremena za ovaj sajt i ljude (i duhove) koje rade u njemu. Kompaniju je na prevaru preuzela korporacija TVOR a ja i Gimitrije šaljemo ove, doduše retke, tekstove iz ilegale…bar dok nam ne oduzmu i ne blokiraju pristup.

Ovog puta vraćamo se novim sezonima serije “Šetland” smeštene na prelepi i hladni škotski istoimeni arhipelag. O prvih pet sezona možete čitati ako kliknete na prethodni link.

Priča započinje hladnokrvnim ubistvom na kućnom pragu omiljenog (i ne baš omiljenog) lokalnog advokata. Među njegovim poslednjim slučajevima je i povratak Donne Killick iz zatvora jer se nalazi u završnoj fazi raka pluća i sud joj omogućuje da umre u svom domu.

U toku je i izborna kampanja u kojoj je glavni kandidat supruga ubijenog advokata. Plus imamo i povratnike sa ratišta sa PTSP sindromom a i jedna misterija iz prošlosti postaće veoma bitna.

Sve u svemu prilično standardna “ponuda” na poslužavniku za ljubitelje ovakvih britanskih specijaliteta koja se od nekih drugih razlikuje pre svega zbog ubedljivog Douglas Henshalla.

Napisah u tom prošlom tekstu da bez Douglasa “Šetland” i ne bi bio ništa posebno a to ću već moći proveriti kada stignem do ovogodišnje (2023) sezone jer ga u seriji od nje više i nema.

Ako imate u vidu činjenicu da je naredna sedma sezona i poslednja sa likom DI Jimmy Péreza onda će te shvatiti i verujem senaristima i oprostiti zbog čega su vratili lik Donne Killick u seriju.

U stvari, završna epizoda jasno ostavlja naznake šta nas čeka u narednoj.

Pristojna VI sezona Šetlanda… za nju sledi…

Na skali od (1-5) ocena: 3+

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.