Anyone But You aka Samo ne ti (2023)

Ne mogu da podnesu jedan drugog i ne mogu da odole jedno drugom...

Inspirisan Šekspirovom komedijom “Mnogo buke ni oko čega” novi film Will Gluck-a (Peter Rabbit serijal) okupio je dvoje mladih, lepih i raspoloženih glumaca (Sydney Sweeney ima tek 26 godina a Glen Powell polako postaje zvezda) u priči koja je dovoljno duhovita i romantična da je uspela ne samo da povrati uloženi novac (SONY/Columbia Pictures) već i da bude veliki hit širom sveta početkom godine.

Mada sam scenario i nije, što bi rekli ovi koji navijaju za fudbalski klub Zemun (ex Galenika), “prva liga” ispunjava standarde potrebne za svaku uspešnu romcom (žanr od koga je Holivud odavno odustao).

A glavni i neophodni sastojak da bi ovakvi filmovi funkcionisali jeste da među dvoje glavnih aktera postoji “hemija”… i ovde Bea (Sidney) i Ben (Glen) već od prvog susreta zrače neodoljivom (među)privlačnosti…

i to na sve načine…i iz svih uglova…

Dakle, Bea se piški a Ben joj pomogne da to uspešno ostvari, provedu jedno super zabavno veče, zbog klasičnog/šekspirovskog nesporazuma rastanu se, da bi ih opet igrom sudbine, spojilo venčanje Bea-ine sestre…u prelepoj Australiji (ali ne u Melburnu već u Sidney-u).

I više nego gledljiv film zbog kojeg su, saznajem, neki bili baš razočarani…jer ne znam šta su očekivali, pravog Šekspira ?

Moglo je ovo naravno da bude i kraće i bolje ali kada ovakvih filmova gotovo više uopšte nema u bioskopima ne treba biti previše strog….naročito ako ga pogledate, za džabe, kod kuće.

Na skali od (1-6) ocena: 3

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.