We Bought a Zoo (2011)

Idealan film za gledanje nakon nedeljnog ručka. Ako ga i pogledate ili ako se i uspavate dok varite hranu, svejedno ste na dobitku.

Režiser Cameron Crowe je svoje zvezdane uspehe doživeo krajem prošlog veka sa trilingom veoma zanimljivih filmova. “Singles” iz 1992 godine je oda grunge generaciji, “Jerry Maguire” (1996) je gotovo perfektna romantična komedija koja mu je donela i prvu scenarističku nominaciju za oskara, a njega je na kraju i dobio (za scenario) zahvaljujući svom (polut-autobiografskom) filmu “Almost Famous” snimljenom u osvit 21 veka (2000 godine).

I to je otprlike sve ono što bi ste morali znati o ovom autoru jer njegovi ostali filmovi uglavnom nisu previše vredni pomena. Izgradivši ugledno holivudsko ime, Crowe je i nadalje snimao projekte sa prestižnim glumcima ali ni jedan od njih nije imao energiju (ni uspeh) kao njegova dela sa početka karijere.

Upravo takav je i “We Bought a Zoo“. Ovo je priča o udovcu Benjaminu (Matt Damon (The Adjustment Bureau (2011)) koji želi da sebi i deci podari neku vrstu restarta života tako što će se preseliti negde daleko od bolnih uspomena.

Svu svoju ušteđevinu ulaže u zapušteni zološki vrt videvši ga kao idealno mesto u kome će njegova malena ćerka i sin tinejdžer zaceliti bolne rane okruženi životinjama o kojima treba brinuti.

Problem je što se on nikada nije bavio ovakvim poslom. Na sreću, u vrtu se već nalazi ekipa radnika, strastvenih zaljubljenika u svoj posao, koju predvodi mlada Kelly (Scarlett Johansson (Rough Night (2017)). Kako će se Benjamin i njegova porodicu snaći i uklopiti sa novom “familijom” saznaćete ako pogledate ovaj “feel good” film…

Ovo je gledljiv film pre svega zbog nesumnjivog šarma okupljenih glumaca. U epizodnim ulogama videćete i Thomas Haden Church-a, Angus Macfadyen-a i mlađanu Elle Fanning(Super 8 (2011)) kojoj je ta 2011 godina bila veoma uspešna.

Elle Fanning

“We Bought a Zoo” je inspirisan istinitom pričom. Preporučujem da ga pogledate porodično jer, što bi se ono reklo, “emituje pozitivne poruke i emocije koje veličaju ljudski duh i neke tradicionalne vrednosti” :).

A ima vala i životinja.

Na skali od (1-6) ocena: 3

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1085

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.