VIRUS(I) part TWO – BVIZ Arhiva br. 4

Svetu preti totalna destrukcija i samo jedan Vampir može da spreči sudnji dan. Da li će Bozza uspeti da se izbori sa virusom saznaćete u nastavku ove uzbudljivo bolesne epizode.
1999 običan student neobičnog beogradskog univerziteta Božidar Drakulić igrom sudbine postaje superEROj Bozza Vampir iz Zemuna. Do 2002 uz svog pomoćnika, pratioca i sidekick-a psa Dileju postaje stah i trepet za sve bezobraznike ovog i onog sveta. 2002 nestaje bez traga da bi konačno 2011 godina bila godina njegovog povratka..sve dok opet nije nestao…bez traga…

Bozza, Vampir iz Zemuna

prvi deo ove epizode je ovde

…. da, da, trebali ste da kliknete na ovu reč ovde… ili ovde

Ali ako vas toliko mrzi odabrali smo nekoliko najboljih minuta iz prvog dela:

u prethodnom delu:

–  ” Volim te !!” , tužne pametne okice,
   – ” Zdravlje je tako prolazna kategorija…” pametno
   – , o dragi moj.”, odzvanjale su….Virus se pojavio na istočnoj obali. Za
    – velika zavera različitih virusa koje predvodi grip
   – žuto vuneno ćebe stajala je Živana

 

TUNAJT ON  Bozza, Vampir iz Zemuna :

 ——————————-

  predgrađe grada Haga,

  De VInteLrova vila,

 radni kabinet profesora 

(odmah pored špajza),

 na 4 sata do 2000 g.

——————————–

   – ” Stigli su konačni rezultati naše istrage, gospodine Van Helsingi . Sa sigurnošću većom od 100 procenata možemo reći da se u malom gradu Zemunu, koji je možda na geografskoj karti predstavljen samo znakom za kiosk, krije vaš večiti neprijatelj, grof Konte Krsto  (mnogo poznatiji u svetu po svom drugom imenu,  grof Drakula). Koje su vaše daljne instrukcije?   ” oštrim, na momente čak i tupim, glasom obraćao se mladić, u jednostavnoj sivomaslinastoj trenerci, nekom koga nismo mogli videti jer se nije ni nalazio u našem videokrugu.

– ” Nikolase, ako su te informacije tačne onda možemo samo jedno. Moramo učiniti sve što je u našoj moći da ga uništimo. Znači, podseti  me da se posle večerašnje epizode Beverli Hilsa, u kojoj će se konačno otkriti razlozi zbog kojih je Brendon ostavio Keli na Dilanu, svratim do crkve i pomolim se za spas hrabrih stanovnika tog malog gradića. I da ne zaboravim, za sutra mi pripremi izveštaj o tome gde se nalazi moj drugi večiti neprijatelj, doktor Frankeštajn .”

””””””””””””””””””””””””””’

epizoda 3:

” V  I  R  U  S (I)  “

        part TWO

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

——————————

negde u Zemunu,

——————————-

Samo je povremeno dolazio svesti i to u trenucima kad nije bio u nesvesti. Bio je u zamračenoj zagušljivoj prostoriji koja ga je mnogo podsećala na njegov podrum. Čak je mogao ispod prstiju napipati sveže pseće fekalije. Očigledno su se otmičari trudili da se oseća kao kod kuće.

Bolovi u mišićama su postojali sve jači. Glas mu je svaki put, dok je uzvikivao ” Upomoć!!!”,”Bojim se!!!”,”Maammaaa!!!” , bivao sve promukliji i slabiji. Sem što su mu  oči suzile počelo je da mu curi i iz nosa. Sa rukama vezanim iza leđa, nije mogao nikako da spreči potoke slina koje su mu obilato kvasile kariranu košulju. Božidar Drakulić je bio nemoćan. Virus koji mu je kružio telom sprečavao je njegove super moći. Nije mogao da koristi svoju super snagu, nadljudsku inteligenciju, svetlosnu brzinu, vampirska zubala niti svoj infracrvenorendgenski vid…

Ovako se osećao samo još jednom u svom životu. Pre 5 minuta.

*

  ——————

    22:07

31.12.1999.

——————-

                Uz jaku škripu, teška hrastova vrata počeše polako da se otvaruju. Snop veštačke svetlosti koji je dopirao iz susedne prostorije osvetli Božu. Tu, savršenu i čarobnu svetlost, stvarala je sijalica “Tesla” od 65 W. Nekada davno nju je napravio i patentirao jedan čuveni pronalazačNiko ne zna njegovo pravo ime niti krajnju sudbinu. Znamo samo da je iza njega ostala svetlost..

22:17

– ————————————— Mali oglasi————————————

Potrebni regler majstori za podizanje reglera. Ukoliko volite da mu dižete

a ne da mu spuštate prijavite se. Pionirski park BB

– ————————————— REKLAME————————————

„Zavičajno udruženje izgubljenih lidera“ vas poziva na proslavu dočeka stare i ispraćaj

nove, na obroncima pašnjaka, uz učešće eminen-tnih gitarista, pevača i preletača. Uz hor

beogradskih neglasača, otpevaće vam pesmu “Hodam sad kao zombi”

———

31.12.1999.

——————-

            Uz jaku škripu, teška hrastova vrata počeše(zbog svraba) polako da se zatvaraju. Snop svetlosti prestade da obasjava Božu. Ono što je saznao u proteklih 10 minuta, zauvek će izmeniti njegov život. Sada je znao zbog čega je tu,  ko je on, ko stoji iza ubistva JFK,  gde je izgubljen grad Atlantida, postoji li života posle smrti…. Saznao je da pravo na ljubav podrazumeva i pravo na kraj, u kom grmu leži zec,  gde se nalazi uzrok svih naših nevolja i gde je rešenje istih… Otkrio je ko će osvojiti EP u Belgiji i Holandiji, zbog čega su nestali dinosaurusi i ko je zapalio žito… I najvažnije, sada je znao kako će zaustaviti virus. Rešenje je bilo genijalno a istovremeno i veoma jednostavno. DA BI UBIO VIRUS POTREBAN MU JE ANTIVIRUS.

*

—————

23:00

31.12.1999.

———————

Uz jaku eksploziju teška hrastova vrata izleteše iz ležišta. Zaglušujuću buku  pratilo je šteketanje mitraljeza i pucnji iz lakog i teškog naoružanja. Gusti dim ispuni prostoriju. Iz bunila Božu otrezni(osvesti,probudi) drmusanje jednog čoveka u tamnom odelu.

-” Mihajlo, ja sam Mihajlo.”

-” A ja sam Boža, Drakulić Boža.”

-” Slobodan si Božidare. Moraš veoma brzo napustiti ovu zgradu. Ne znam koliko dugo možemo izdržati njihove napade . Idi Božidare, idi… i ne okreći se, ne okreći se… ” , “sine” dodade tiho Mihajlo. Ali Božidar jedva da je išta razumeo. Pucnji nisu prestajali dok mu je telesna temperatura rasla. Jedno je ipak shvatio. Zato priđe Mihajlu i zagrli ga.

– ” Srećna Nova godina !!!” prodera se Boža i teturujući krene u noć.

*

———————–

prvo jutro 2000,

Božin podrum

———————–

                   Poslednji kapi života su isticali iz njega ………. pogleda njegove tužne pametne okice i shvati kako mu je sudnji čas blizu .  Zar Antivirus ne deluje, a  napravio ga je pomoću svih sastojaka? Zar da napusti ovaj svet tako mlad i neiskustan ? Ne daj se Božo!!!!!!!

———————————-

5.1.2000.

 Australija, Sidnej,

tajna laboratorija za proizvodnju virusa,

Bulevar Kraljice Elizabete 234/II

————————————–

Na ulazu je stajao Bozza,Vampir iz Zemuna  . Ispod njegove šubare virio je pramen crne kose. Ispod plašta se nazirao “BVIZ”  natpis na grudima. Njegov pogled je sevao po uplašenim  čikama u belom.Osećao je njihovu vrelu bolesnu krv. Uleteo je kao vihor. Jednom rukom je rušio epruvete, stalke, epolete, pincete…drugom, hvatao je čike u belom i prinosio svojim žednim usnama.

–  ” GDE JE ON !!???” vikao je ali niko nije stigao da mu odgovori jer su njegovi očnjaci već bili zariveni u njihove pulsirajuće vratne žile.Nije se bojao zaraze jer je antivirus delovao (iako, zamalo, kasno Boža je ukapirao da napitak koji je napravio mora i popiti a ne samo posmatrati očajničkim pogledom).

Posle par minuta sve je bilo gotovo. Laboratorija je uništena, doktori  ubijeni. . Ipak jedna stvar ga je užasavala. Ne to što  nije i NJEGA uhvatio ( uhvatiće ga nekom drugom prilikom). Ona što je plašilo Božu (a i mene(biografa)) je bilo neopisivo zadovoljstvo koje ga je prožimalo u proteklih par minuta.   Bozza,Vampir iz Zemuna  je lebdeo iznad gomile mrtvih leševa dok je želja za novom krvlju bujala u njemu….

kraj epizode

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.