The Package (2018)

Ovo je komedija o sovi i bolnim problemima koji se mogu desiti kada je (sovu) odsečete.

Ovaj paket nije ovaj paket…

A bome nije ni ovaj…

Kada bi vam rekao šta se krije u ovom Netflix paketu uništio bih vam fino (upakovano) iznenađenje ali ako ste već videli trejler onda znate šta je (nemojte gledati trejlere). Ipak, za one upućene, reći ću samo da se čitav film zasniva na onom novootvorenom spomeniku u Kikindi.

Spomenik Sovi (Kikinda 2018)

Dakle, grupa tinejdžera odlazi na kampovanje (naravno u neku divljinu). Jedan se tek vratio iz „inostranstva“, druga je tek raskinula sa dečkom, treći je zaljubljen u virtuelnu devojku koju nikada u životu nije video, četvrti je najbolji prijatelj sa prvim a potojno zaljubljen u petu, a ta peta, prijateljica one druge, i oštrookog jezika. Ništa ovde nema novo što nismo već videli u sličnim tinejdžerskim, tj. „gross-out“ komedijama.

(Ako ne znate šta je „gross out“ komedija to je ona vrsta humora koja pokušava da vas „šokira“/nasmeje toaletnim humorom, seksualnim šalama, golotinjom i sličnim provokacijama. To je „definicija“. Neki put to funkcioniše…najčešće ne. Naročito kada se kompletno oslanja na to)

Elem, vratimo se mi našoj omladini  okupljenoj oko logorske vatre. Umesto da pevaju pesme poput „Računajte na nas“ i „…sa tvog puta ne skrenemo“ oni se, naravski, opijaju. Jedan od njih (plemenskog porekla) u trenutku inspirativnog ludila ostaje bez dela svoje sove (one kikindske). Nevolje tek tada započinju jer, igrom slučaja, vlasnik sove i sova se i lokacijski udaljavaju pa je potrebno organizovati  (ne Buljajevićev) veliki transport. Ova odiseja  sove (u paketu) praćena je razlićitim izazovima ali konstatnim „sovinim šalama“.

 Hoću reći, i to je osnovna mana ovog filma, čitav koncept i humor se pre svega zasniva na ovoj sovi. Mada je on poneki put stvarno urnebesno smešan (film vredi videti barem zbog tih nekoliko scena koje vam ne bi ikada pale na pamet da nema te sove) istovremeno je i često naporan, jer, kada šala nije uspešna (a često i nije) „The Package“ je dosadan a glumci izgovarjući te replike deluju i više amaterski no obično.

„The Package“ nema ambiciju da bude nekakvo kanonsko komediografsko remek delo nego da vas jednostavno zabavi. Gledanje u društvu, u polupijanom stanju, se preporučuje za kompletno uživanje.

Na skali od (1-6) ocena: 3 –

p.s. hvala opštini Kikindi što mi je omogućila da sovu besramno i maskimalno koristim u ovom tekstu

Kikinda 2018 godine

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1084

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.