La visita del vicio aka The Coming of Sin (1978)

a "poznat" je i pod nazivom The Violation of the Bitch

…mada, najzanimljiviji i onaj koji ima i najmanje veze sa zapletom jeste naziv korišćen u Italiji: “Sodomia” 🙂

Mada, ako smo već na sodomiji (zbog koje pretpostavljam i jedino čitate ovu recenziju jer ko ne voli sodomiju) postoji jedna scena, u kojoj glavna junakinja ciganka Triana ima jedan od bizarnijih (među mnogim u filmu) snova gde se nalazi, gola, u telu figure konja.

Ovog levo konja su za ovaj plakat su dodali sa one gornje slike.. ovakve vizuelno “senzualne” scene u filmu nema

Inače, osim tih nadnaravnih snova, režiser José Ramón Larraz, ovih 90-ak minuta filma popunjava i sa puno (ne)dešavanja u kojima “uživamo” u “zanimljivim” dijalozima, ili, što je svakako bolje, nekoliko efektnih muzičkih intermeca sa flamenkom i gitarom.

A priča, uslovno zaplet, postoji…labav…i prilično nezanimljiv.

U kuću usamljene udovice (i plavuše) prijatelji dovode svoju sluškinju, lepu Romkinju, i umole je da je “pričuva” dok su oni na nekakvom egzotičnom putovanju.

Ta služavka često sanja “golog u sedlu” (mada, jaše on bez sedla) a kada se ovaj mladić pojavi u stvarnosti prvo što će uraditi jeste da pripuca u njegovom pravcu.

Udovica Lorna

Ubrzo će mladić (takođe Gypsy) zaludeti i neiživljenu Lornu ali ne pre nego što se Lorna i Triana već smuvaju…te, naravno, Triana postaje jedan od temena ljubavnog trIugla. A kada ih je troje…jedno uvek, na kraju, ispada višak.

Osim što Larraz ima oka za (lepo) žensko telo, Larraz je i dobar vizuelni esteta te ovaj film, što se tiče boja i kadrova izgleda znatno atraktivnije od skromnog budžeta sa kojim je snimljen.

To nije dovoljno da “The Coming of Sin”, sa svojom labavom i monotonom pričom, i nekoliko lepih ali ne i preterano uzbudljivih “soft core” scena, zasluži da iskorači iz svoje opskurnosti u kojoj se od početka i nalazio.

Činjenica da se ovakvi filmovi restauriraju i blu-ray digitalizuju više govori o publici koja je spremna da plati ovo izdanje (koje se inače uvek pojavljuje u ograničenim i skupim tiražima) nego o samom kvalitetu ostvarenja.

Naravno, euro-trash je prepun bisera raznih fela a ovo ostvarenje to svakako nije…

Na skali od (1-6) ocena: 2

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1108

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.