Turks & Caicos (2014)

odavde ne počinjati...

“Turks&Caicos” je dovoljno dugo “odmarao” na mom HD da sam u potpunosti zaboravio veoma bitnu činjenicu. Ovo nije samo TV film (kao što nisam zaboravio) ovo je središnji film u trilogiji David Harea. Prvi film je snimljen 2011 godine a onda su odlučili (BBC) da snime još dva.

“Turks & Caicos” je premijerno emitovan 20.03.2014 a nastavak (treći film) “Salting the Battlefield” već sledeće nedelje, 27.03.2014 .

“Turks & Caicos” ima zvezdanu postavu. Osim Bill Nighy i Helene Bonham Carter koji glume u sva tri dela ovde im se pridružuju Winnona Ryder, Christopher Walken…tu je i Ralph Fiennes (čija uloga je značajnija u prvom i trećem delu).

Billy Nighy je bivši pripadnik MI5 koji se skriva (pod lažnim identitetom) na ovim (Turks Caicos) predivnim ostrvima.

Christopher Walken pak glumi takođe bivšeg pripadnika obaveštajne službe, naravno CIA, koji se na ostrvu nalazi u društvu određenih (sumnjivih) biznismena. On prepoznaje Billya ali ne iz drugih filmova (jer ovo je film gde se ova dvojca glumačkih legendi po prvi put direktno susreću) već iz svojih CIA i MI5 dana.

ako niste shvatili prethodna rečenica je bila izuzetno duhovita i verujem da bolju šalu nećete čuti...u narednih 5 sekundi...

Nighy shvata da mu je maska otkrivena i da je vreme da što pre napusti ostrvo ali Walken ne misli da je to baš dobra ideja i ne želi da dozvoli da mu se on izmigolji iz ruku dok ne obavi jedan poslić za njega.

Uskoro se desi i ubistvo a lokalna policija najviše sumnja na našeg Nighy Billia.

Šta da vam kažem… može ovo da se gleda…bez uvida u prethodna dešavanja…i ovaj film svakako funkcioniše dovoljno samostalno u odnosu na onaj iz 2011 godine.

Ono što sigurno ne može, jeste da “Turks and Caicos” ne vredi gledati bez gledanja nastavka.

[imdb]tt2904608[/imdb]

“Turks & Caicos” nema pravi kraj (mada sva dešavanja na ostrvu uglavnom uspešno razrešava…napr. znaćete ko je ubica ali taj odgovor i neće biti bitan za nastavak) i očigledno je sam kraj namenjen onoj publici koja se nacrtala ispred svojih TV ekrana nedelju dana kasnije da bi pogledala okončanje ove trilogije.

Nisam gledao nastavak…nisam gledao ni početak…

“Turks & Caicos” me nije ubedio da to moram uraditi…

Krajnja ocena je totalno nerealna, bolja je od one koje sam mislio da dam, jer bi utisak svakako bio bolji da sam ove junake upoznao u ostvarenju iz 2011 godine. Opet, totalno je nezahvalno davati bilo kakvu jer ocenjujem, praktično, drugu epizodu od ukupno tri…ali, tekstovi na blogu i onako služe da ispune kvotu (BVIZ LTD nam isplaćuje honorare* na osnovu broja tekstova koje objavimo a ne sadržaja…ili ne daj bože kvaliteta).

Na skali od (1-5) ocena: 3

recenzija: DeHičkok

p.s. ako vas interesuje i da vi postanite deo ovog sajta i dobijate sjajne honorare slobodno se prijavite…ne ujedaju…

p.p.s. osim što ne ujedaju ne daju ni honorare…ukoliko 12 dinara koje sam dobio za poslednjih 5 godina ne nazivate honorar

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.