Colombiana (2011)

Don Luis joj je ubio roditelje. To mu je bila fatalna greška.

“Colombiana” je izašla iz Luk Besoneve (EuropaCorp) kuhinje sada već daleke 2011 godine.

I kao mnogi (iz te kuhinje) bazična matrica se zasniva na Besonovom ultimativnom hitu “Nikita” i ponovo imamo u centru zbivanja mladu devojku koja postaje vrhunski ubica (a tu je i valjda zaštitna scena svih ovih filmova kada junakinja trči u donjem vešu sa oružjem u ruci).

[imdb]tt1657507[/imdb]

Beson je osim produkcije zadužen i za scenario tj. verovatno je izvadio iz sefa jednu od 500 varijanti scenarija za Nikitu koju su posle doterali neki drugi za “Colombiana”.

Film započinje u Bogoti (koja se nalazi u Kolumbiji) gde neki lokalni vođa kartela smakne kompletnu familiju malenoj devojčici Cataleya (što je ime vrste orhideje). Ubili bi i nju ali ona uspeva da se spasi spektakularnim bekstvom da bi na kraju završila u Americi kod svog ujaka.

“Time jump” i evo nas u sadašnjosti gde je sada odrasla Cataleya (Zoe Saldana) savršeni ubica (raznoraznih tipova koji zaslužuju da umru) koju vodi ultimativni cilj. Kazniti ubice svojih roditelja. Osim narko kartela za njom je u potrazi i FBI.

“Colombiana” je prosečan akcijaš zanimljiv na početku a kako se radnja odvija sve manje i manje…zanimljiv koji mi je čučao godinama na HD sa sve, iz sadašnje perspektive, užasnom lošom divx kopijom.

Kada sam ga konačno pogledao shvatio sam da sam pravilno postupio što nisam gubio vreme tražeći bolju…kopiju.

Na skali od (1-6) ocena: 3-/2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1108

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.