Infrasexum (1969)

Poljubi mi sasvim slučajno...

I dok postoje izvesni filmski razlozi zbog kojih sam pogledao film “Sweet Kill” nije mi uopšte jasno kako je ovaj film završio na mom…HD.

Da li zbog ovog postera ? Pojma nemam… Niko, ni ispred ni iza kamere, nije napravio nekakvu karijeru, ako ne računamo karijeru režisera Carlosa Tobalina.

Tobalinu je ovo prvi film i u njemu i glumi (najboljeg prijatelja glavnog junaka), režira a napisao je i “scenario” i producirao ga.

Inače priča se, ako ovo uopšte možemo nazvati pričom, vrti oko matorog biznismena kome se već godinama nije digao (i ako ima nezajažljivu suprugu sa donje slike) te odlučuje da napusti sve i krene putem kojim se ređe ide…prvo do Las Vegasa ali sve vreme u potrazi za nečim što bi mu pomoglo da mu se konačno… digne.

Suprugu mu glumi Marsha Jordan, inače kraljica softkor filmova iz ’60-ih, koja je svoju reputaciju verovatno stekla zbog izuzetnih (dva komada) atributa koje poseduje. Ako želite da ih stvarno i vidite morate pogledati i film jer ovaj sajt nije onaj sajt

“Infrasexum” (niko ne zna šta taj naziv znači) je, moguće, zanimljiv jer je bio povod tužbe u državi Kolorado zbog svoje “tematike”. Nekoliko incidenata prilikom prikazivanja u nekim drugim (američkim) državama se takođe odigralo ali stvarno ne verujem da je Tobalinova, sudsko/krivično/pravna odiseja toliko zaslužna za slobodu govora u Americi.

Tobalin je oduvek želeo da snima porniće (što je i činio ceo svoj život) ali te 1969 godine pravi porno film još uvek nije mogao dospeti u regularne američke bioskope. “Infrasexum”, verovatno nasuprot želji samog Tobalina, osim dosta golotinje ne donosi nekakve stvarno “skaradne” slike.

Zanimljivo je kako ovaj (peruanski) “umetnik” veoma amaterski ali zato u skladu sa “budžetom” ubacuje niz dugih sekvenci u kojima naš “junak” se šeta (ili vozi) dok u ofu, nadsihronizovano, slušamo njegov monolog o tome šta mu se sve izdešavalo.

Napr. dok se šeta ulicama Las Vegasa “priča” nam kako je pošao na ovaj put sa 50 000 dolara i kako nije imao nameru da išta zaradi ali, pošto je CAR, uspeo je u kasinu da pobeđuje čitave noći i da od tih 50 napravi 300 hiljada dolara.

Tobalin nan ne prikazuje ni jedan kadar iz te kockarnice nego sve vreme promatramo eksterijere…da li ulica, da li nekih javnih priredbi, da li hipi okupljanja u nekom parku….

Ne gledajte ovo….jer gledao sam umesto vas.

Na skali od (1-6) ocena: 1

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.