Mr. Popper’s Penguins (2011)

Od oca je dobio nasledstvo...pingvine.

Nisam nikada bio preterani ljubitelj ostvarenja Jim Carrey jer mi se jednostavno nikada nije dopadao njegov stil glume…u komedijama.

Opet, sa druge strane, Carrey je bio vrlo dobar pa čak i odličan u nekim dramskim filmovima (videti naravno pod “Trumanov šou”) a ope uživao sam i u nekim njegovim komedijama te sam, na kraju, stvorio nekakav ambivalentan odnos prema njegovim (ne)delima.

Zbog toga i ne čudi što nikada, do sada, nisam odgledao “Mr. Popper’s Penguins” iz 2011 godine. To vam je onaj sa pingvinima i Kerijem. I to vam je, otprilike, i sve što bi morali znati pre nego što ga pogledate.

Čini mi se da, među njegovim komedijama, više cenim/volim one u kojima on zapada u nevolju nego one u kojima on drugima zadaje nevolje. Nekako mi se više sviđa kada on pati 🙂 .

Mada ga, koliko vidim, kritika i nije volela meni je ovaj film okej…ništa naročito ali svakako vas neće biti sramota da ga odgledate.

Moram priznati, nedostaju mi ovakvi filmovi…ne stvarno ovakvi nego filmovi koji se baziraju na harizmi nekog glumca, oni koji na posteru imaju njegovo ime kao glavno, oni zbog kojih će

publika otići u bioskop upravo radi njega.

–“Idem da pogledam novi film, Džima Kerija… ili, novi film Švarcenegera…ili novi film Odri Hepbern, Meril Strip, Bate Živojinovića…” a ne:

–“Idem da pogledam novog Spajdermena, Betmena…Super Maria, Džedaja ili Evil Dead-aja”… aman, dosta mi je više takvih sterilnih neoriganalnih “product placement-a” i IP-a (baziranih na već postojećem Intelectual Property(IP) tj. na već postojećem delu (strip, knjiga, video igrica…ili u najgorem slučaju već postojeći originalni film pa prave od njega nastavke i rimejke...)

Budite originalni…budite svoji…

Na skali od (1-6) ocena: 3-/2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1108

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.