The Big Picture (1989)

Dobro, bio je i Nevidljivi

Svi znamo Kevina Bacona. Svi volimo Kevin Bacona. I svi smo, na neki način, povezani sa Kevin Baconom. Ili su barem svi holivudski glumci te ako do sada niste nikad čuli za tzv. “6 stepeni razdvajanja Kevina Bejkona” onda je ovaj sajt pravo mesto za vas.

“Six Degrees of Kevin Bacon” je toliko postao deo pop kulture da su napravili evo i ovaj gornji sajt u kome zaista možete da očas posla proverite da je naš Kevin povezan sa svim holivudskim glumcima. Ako nije direktno radio sa njima onda je sigurno radio sa nekim ko je radio sa nekim ko je radio sa nekim ko je radio sa njim (i tako do maksimalno “šestog kolena”).

Takođe, realno, Bejkon je izistinski (kao glavna zvezda) imao praktično samo jedan veliki hit i to “Futluz” sa početka karijere.

Nakon njega je glumio u gomili filmova koje ste veoma brzo zaboravili (i tek ćete) i evo, jedino mi u ovom trenutku pada na pamet “Tremors” (snimljen godinu dana nakon “The Big Picture”) koji je doživeo jednu vrstu kultnog uspeha (a i film je super zabavan).

Naravno, K. Bejkon nam je pre svega poznato lice jer je, takođe, glumio u gomili filmova koji jesu bili hitovi, ali kao sporedna uloga…sporedna u smislu da nije glavna ali zahvaljujući njegovom šarmu i njegovom stavu, mnoge od tih filmova upravo i pamtimo zbog njega.

Njegove slike nema na posteru ali ako ste gledali ovaj film njegov lik će te uvek pamtiti

Čitav ovaj uvodni deo biće znatno duži nego priča o “The Big Picture” jer je i taj film jedan od onih lako zaboravljivih ostvarenja u kojima je glumio i koje više niko ne pamti…sa razlogom.

“The Big Picture” je dramedija o mladom filmskom autoru koji nakon završetka filmske škole (i studentske nagrade) upada u kandže beskrupuloznih producenata i Holivuda “koji jede svoju decu”.

Kada mu se ukaže prilika da režira veliki film (Big Picture) Nick Chapman (Kevin Bacon) zaboravlja i na svoje prijatelje koji su mu uvek bili tu i pomagali u najtežim trenucima.

Zaboravlja i na svoju devojku, mada, ko bi odoleo seksi Teri Hatcher u cvetu mladosti.

Pošto je ovo dramedija a ne prava drama nema ovde, uprkos zanimljivo nabacanih teza, stvarne drame. Možda je to i glavni razlog što “The Big Picture” i nije na kraju ništa više od prosečnog ostvarenja je ne uspeva da baš vešto balansira između komedije (na granici slepstika) i ozbiljne drame koju bi morali neki postupci našeg glavnog junaka da izazovu.

Glumac Christopher Guest koji ovde debituje kao režiser tek će u narednim ostvarenjima otkriti svoju pravu kreativnu režisersko mokumentari žicu…

Na skali od (1-6) ocena: 3

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1083

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.