A Family Affair aka Porodična posla (2024)

Nepodnošljiva lakoća gledanja loših filmova...

Ne znam da li je to bilo do raspoloženja iliti neraspoloženja ali gledanje filma “A Family Affair” je bilo jedno od najnapornijih iskustava (gledanja) u mom već dugom životu. Tačnije, da nisam “morao” da to učinim zbog vas dragi čitaoci, da mi vaše blaženstvo i mir nisu na prvom mestu ne bih se izlagao ovim tantalovim mukama već bih ugasio TV odmah posle 5 minuta.

Originalni naziv scenarija je glasio “Motherfucker” (ozbiljan sam) ali ovde će jedino biti ‘ebani gledaoci koji pogledaju ovo filmsko čudo.

Priča o 24 godišnjoj asistentkinji (koju okej glumi Joey King (The Kissing Booth (2018)) ) čija majka (Nicole Kidman The Prom (2020)) se smuva sa njenim poslodavcem, relativno uspešnim glumcem (Zac Efron ) svoj zaplet gradi na razlici u godinama između ovo dvoje tj. troje.

Majka je navodno starija od dečka 16 godina (u realnosti Kidman je starija od Efrona 21 godinu, 57vs36 g.) ali to uopšte nije problem.

Problem je što na prvu i praktično i jedinu smešnu scenu trebate sačekati nekih 20ak minuta (trnutak kada ćerka otkrije na gomili majku i svog šefa) a dotle a i nakon toga morate trpeti nemušti scenario/dijaloge koje izgovaraju dve voštane figure.

I dok mi je iskreno Zak Efrona žao jer je imao taj nesrećni pad kojim je slomio vilicu plus neku facijalnu bolest te sada više liči na Mikija Rurkija nego na sebe apsolutno je grozno šta je Nikol Kidman/Kidmen uradila od svog lica….

Nepodnošljivo…

ali možda će nekima od vas biti dovoljno da gledaju lepe prostrane Los Anđelovske vile u kojima žive bogati i dive… i verovatno je sam film duplo bolji od ocene koje ću mu dati…znači dvojka.

Na skali od (1-6) ocena: 1

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1107

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.