Preporuke dana (serijski meni) (18.)

(četvrtak) 24.06.2021: Dalas, Žrtva, Automan

<——-jučerašnji predlozi

KULTNI:

Ova serija spada u kultne pre svega jer za nju zna samo mali broj ljudi. Mislim… da je imala masovno obožavanje bila bi religija a ne kult :).

Sećam se da mi je bila fascinantna u to doba, sredinom osamdesetih, kada se emitovala, čini mi se, u nekom nedeljnom terminu. Takođe, bio sam ubeđen da je tada bila najpopularnija TV serija na svetu celom…

Ali…prava istina je da je u Americi jedva dogurala do pola sezone. ABC ju je otkazao nakon emitovane 12 epizode. Kao, previše su bili skupi specijalni efekti…a i niko je nije ni gledao.

Automan (1984)

VIKEND BINDŽ:

Emotivna, snažna, uzbudljiva…. morate gledati ako već niste

The Victim aka Žrtva (2019)

MEJNSTRIM :

U današnje TV doba, pojam mejnstrima je možda pogrešno koristiti. Mejnstim serije su nekada bile one emitovane na nacionalnim emiterima, namenjene najširem auditorijumu.

Danas, osim što se serije masovno snimaju (i emituju), one su, ulaskom mnogobrojnih kablovskih/online kompanija, postale specijalizovane za tačno određeni segment publike. Čak se ta segmentacija više ne odnosi (samo) na starosnu strukturu već i na njihove sfere interesovanja.

Nekada su serije bile gašene kada bi im opala gledanost na 10 miliona (američkih) gledaoca, danas, ta cifra je uglavnom nedostižna za 99% TV skriptovanih produkata.

Hoću reći, danas nema ovakvih serija…umrle su kao dinosaurusi.

Dallas (1978-1991)

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.