Capitani (2019-?)

It Happened One Beautiful Summer's Day

Ova krimi misterija je premijerno emitovana 2019 godine ali je na Netflix-u završila početkom 2021. Postoje dva glavna razloga zbog čega sam je odlučio pogledati.

Pre svega, primetili ste, sucker sam za misterije a ova mi je po trejleru delovala veoma privlačno. Malo mesto smešteno u prelepu i šumovitu prirodu, ubistvo, detektiv koji istražuje zločin u nekoj ekscentričnoj zajednici…sve ono na što smo navikli i u raznim drugim projektima.

Druga stvar, mada ima 12 epizoda svaka od njih traje tek dvadesetak minuta. Plus ovo je prva luksemburška TV serija koju sam gledao. A i taj, luksemburški jezik ima neku čudnu prljavo nemačku privlačnost.

Inspector Luc Capitani

Inače, u sedištu misterije je sumnjiva smrt petnaestogodišnje tinejdžerke, zbog kojeg u (imaginarno) mestašce Manscheid (Mënscht) dolazi inspektor Kapitani. I kao u svakom “selu mojem malom” njegovi stanovnici kriju razne tajne..neke baš mračne.

Sve u svemu, nije loša ova serija. Sam zaplet i nije toliko interesantan (kao i razrešenje zločina) ali, za sada, bilo je dovoljno ovo malo luksemburške egzotike da mi drži pažnju.

Najavljena je i druga sezona a ona će morati da ponudi i nešto više od zelene šume da bi odlučio da je pogledam.

Na skali od (1-5) ocena: 3

recenzija: DeHičkok

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.