Capitani (2019-?)

It Happened One Beautiful Summer's Day

Ova krimi misterija je premijerno emitovana 2019 godine ali je na Netflix-u završila početkom 2021. Postoje dva glavna razloga zbog čega sam je odlučio pogledati.

Pre svega, primetili ste, sucker sam za misterije a ova mi je po trejleru delovala veoma privlačno. Malo mesto smešteno u prelepu i šumovitu prirodu, ubistvo, detektiv koji istražuje zločin u nekoj ekscentričnoj zajednici…sve ono na što smo navikli i u raznim drugim projektima.

Druga stvar, mada ima 12 epizoda svaka od njih traje tek dvadesetak minuta. Plus ovo je prva luksemburška TV serija koju sam gledao. A i taj, luksemburški jezik ima neku čudnu prljavo nemačku privlačnost.

Inspector Luc Capitani

Inače, u sedištu misterije je sumnjiva smrt petnaestogodišnje tinejdžerke, zbog kojeg u (imaginarno) mestašce Manscheid (Mënscht) dolazi inspektor Kapitani. I kao u svakom “selu mojem malom” njegovi stanovnici kriju razne tajne..neke baš mračne.

Sve u svemu, nije loša ova serija. Sam zaplet i nije toliko interesantan (kao i razrešenje zločina) ali, za sada, bilo je dovoljno ovo malo luksemburške egzotike da mi drži pažnju.

Najavljena je i druga sezona a ona će morati da ponudi i nešto više od zelene šume da bi odlučio da je pogledam.

Na skali od (1-5) ocena: 3

recenzija: DeHičkok

About DeHičkok 128 Articles
Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš novi virtuelni član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...

Be the first to comment

Postavite pitanje ili ostavite komentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.