Man vs. Bee (2022)

Pčelica Bin

Ova (površna) reinkarnacija mister Bina (Rowan Atkinson) ovog puta kao “čuvar-kuće” Trevor Bingley-a stvarno ne zaslužuje nešto više od ovog mog površnog teksta.

Zamišljen u početku kao film a potom pretvoren u devetodelnu seriju (Netflix) prati sudbinu jednog nespretnog i ne mnogo pametnog “dede” (sa 68 godina Atkinson je svakako deda) koji nema sreće sa poslovima (veoma brzo dobija otkaz) zbog svog ekscentričnog ponašanja i činjenice da kada dobije neku fiks ideju/opsesiju ne može nikako da je se reši.

Ovog puta ta opsesija je pčela a jednostavan zadatak da pričuva super luksuznu kuću (izuzetno nesimpatičnog) para bogataša na par dana dok su oni na odmoru pretvara se u rat “Čoveka protiv pčele”.

Ovaj izuzetno jednostavan zaplet (na nivou crtanog filma) daje priliku Atkinsonu da ponovo “imitira” mister Bina i definitivno ima nekoliko stvarno pristojnih slepstik momenata tipičnih za doživljaje Bina (ne znam zašto ovaj projekat jednostavno nije nazvan “Mister Bin protiv pčele” ali…hajde…)

Takođe prilično je zgodno što svaka “epizoda” u proseku traje tek nekih 10ak minuta (čak mi se čini da je bolji utisak ostavlja ako ih gledate jednom dnevno a ne sve odjednom).

Ipak krajnji utisak mi je prilično tužan. Žao mi je što talentovani glumac kao što je gospodin Atkinson mora i u svojim poznim (glumačkim i životnim) godinama da izigrava klovna da bi zaradio pare.

Takođe mi je žao što nemam više 10 godina pa da mi ovo stvarno bude smešno…

Na kraju, zbog žalosti, i više nego dobra ocena…

Na skali od (1-5) ocena: 3-/2+

recenzija: DeHičkok

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.