No Hard Feelings aka Devojka za sve (2023)

E ovo je komedija...
Nema pravih zabeležaka u (masnim od bureka) papirima Biografa o ovom filmu. Postoji jedna, malo duža, rečenica i postoji SMS koji sam dobio od njega te noći. Zamolio bih sve čitaoce da pogledaju prethodna dva  teksta (Barbie (2023) i Haunted Mansion aka Ukleta kuća (2023)) da bi im ovaj koji sledi bio u potpunosti jasan...zapravo sad kada ga ponovo čitam deluje mi zastrašujuće jasniji nego što sam uopšte pomišljao te noći i dana koji su usledili... 
Maddie (Jennifer Lawrence) in Columbia Pictures’ NO HARD FEELINGS.

I na “Devojku za sve” (totalno besmisleni naslov koji nema veze ni sa ovim filmom a ni sa “Devojkom za zbogom) sam zakasnio na početak projekcije ali za razliku od prethodna dva iskustva ovde sam siguran da ću ga uskoro pogledati ponovo.

Ovde prestaju Biografove beleške te ću vam, pre nego što dođemo do SMS-a, ukratko objasniti radnju filma...tako što ću "pozajmiti" reklamni tekst.

Na ivici gubitka svog doma iz detinjstva, Medi (Lorens) otkriva neuobičajenu ponudu za posao: bogati roditelji traže nekoga ko bi ,,izlazio” sa njihovim introvertnim devetnaestogodišnjim sinom Persijem pre nego što krene na fakultet. Na sopstveno iznenađenje, Medi saznaje da osobenjak Persi nije onakav kakvim ga svi smatraju.

Dženifer Lorens, producent i glumica u komediji koja će vas nasmejati do suza, koju režira Džin Stupnicki (Dobri momci), ujedno i koscenarista filma Loša učiteljica.
Percy (Andrew Barth Feldman) and Maddie (Jennifer Lawrence) in Columbia Pictures’ NO HARD FEELINGS.

SMS:

“Dobro je ovo komedija. Ima nekoliko urnebesnih trenutaka i ako misliš da u današnje vreme ne možeš ići do kraja sa ovakvim filmom varaš se. Opet, upravo zato što je snimljen danas a ne napr. ’80-ih poslednja trećina pokriva i prekriva sve one obavezne kontrolne tačke kojima nas uvode u sigurnu luku koja možda nije onoliko duhovita koliko je potencijalno mogla biti ali budimo zahvalni barem za sve one prethodne scene”

Maddie (Jennifer Lawrence) in Columbia Pictures’ NO HARD FEELINGS.
Postoji još jedna rečenica u tom SMS ali nju čuvam za kraj. Odmah da razjasnim ako vas buni dužina SMS-a. I Biograf i ja koristimo savremene telefone a on i veoma brzo kuca

Na skali od (1-6) ocena: 3+

P.R. to jest, Poslednja Rečenica:

Pogledao sam večeras tri komedije a ne horora ali uprkos tome imam čudan osećaj kao da me neko prati…

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.