Office Christmas Party aka Ludi Božić u kancu (2016)

Neke stvari jednostavno nisu smešne...fakat.

Office Christmas Party” je benigna filmska komedija koju ste možda pogledali u bioskopu 2016 godine. Ako niste i nije neka šteta.

Kada to kažem ne mislim sad da bi ste se katastrofalno loše proveli u mračnoj bioskopskoj dvorani (u doba pre Korone). Ima ovaj film nekoliko smešnih fora raspoređenih na dovoljno “razmaknutim” mestima…otprilike tri.

Solidnu ekipu komičara predvodi Jason Bateman, CTO u IT kompaniji, čijim predstavništvom, u Čikagu, rukovodi glumac po imenu T.J. Miller koji ovde glumi mlađeg brata CEO kompanije (Jennifer Aniston). CEO je doneo odluku da ugasi (prepolovi broj zaposlenih) ovu podružnicu u Čikagu jer nije ispunila zahtevane ciljeve, plus, ne voli baš mnogo svog brata kome je, pokojni, otac mnogo toga dozvoljavao i pružao, a svoju ćerku zanemarivao…

Sticajem uobičajenih okolnosti za ovakav tip filmova koji prilično formalno gledaju na nešto što se zove scenario, naši junaci zaključuju da će im organizacija najbolje božićne ćurke…pardon, žurke (u Ofisu) omogućiti da potpišu spasonosni ugovor sa jednom firmom, i time, spasiti svoja radna mesta…

[my_movie_db id=384682]

Kao što napisah u “Ludi Božić u kancu” (kakav genijalan prevod) vas očekuje ekipa komičara. “Spisak” možete pogledati gore a ja ću vam ovde izlistati neke filmove u kojima su oni glumili a mi već pisali… poput

Brittany Runs a Marathon (2019)” ili “We’re the Millers (2013)” ili “The Change Up (2011)” ili “Rough Night (2017)” ili “The Predator (2018)

Namerno izabrah upravo ove jednostavno da vam pokažem u koliko ćoraka su oni glumili. Nije to zato što su oni loši već, naprotiv, da i onim najboljima, kada je scenario šupalj a režija labava, improvizacije neće pomoći.

A “Ludi Božić u kancu” ima stvarno nekoliko jakih momenata za blamiranje ove ekipe. Prosto gledaš i u neverici se pitaš “A jel’ ovo stvarno nekome bilo smešno?”.

e…ovde ima nekoliko smešnih dijaloga…a opet…toliko dugo traje i naporne su ove sve sekvcence da ih možda i propustite

Za nekakvo neobavezno gledanje, dok napr. ispijate kafu sa prijateljima, rešavate ukrštene reči ili (što je i najkorisnije) usisavate i sređujete sobu, ovaj fim može slobodno da ide u pozadini.

Nije svakako dobar ali svakako nije i negledljiv…kada ga pažljivo ne gledate….

Na skali od (1-6) ocena: 2 +

p.s. ko je, dođavola, T.J. Miller i kako je on postao zvezda…ovde deluje totalno izgubljeno…

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1108

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.