Togehter Together aka Zajedno (2021)

Leti pesma oko sveta, lepa, lepša nego bajka

“Together Together” iliti “Zajedno” (kako je prevedeno na HBGO.rs) je pitoma dramska komedija o surogat majci (Patti Harrison u svojoj prvoj glavnoj ulozi) i roditelju/ocu (Ed Helms Jeff, Who Lives at Home (2011)) deteta kojeg nosi…

Upravo je taj “momenat”, da je u pitanju strejt muškarac u četrdesetim koji živi sam i koji je dobio dozvolu da se putem surogat majke (u koju će biti veštačkim putem ubačena njegov spermazoid i nečija tuđa jajna ćelija, tačnije,’in vitro’ biće ubačen embrion) ostvari kao otac i da samostalno podiže buduće dete, ono što bi trebalo da vas odmah zaintrigira.

Doduše, meni je više bilo čudno to što je u pitanju strejt muškarac nego to što može sam da podiže dete, ali svakako, sa te strane, “Together Together” je veoma interesantan uvid u taj proces za koji, iskren da budem, nisam ni slutio da je moguć (uvek sam “dobijanje” deteta preko surogat majke vezivao, pre svega, za parove, ili, u krajnjem slučaju, žene).

Priča je podeljena u tri dela, tri trimestra, i pratimo kako se odnos između ovo dvoje ljudi postepeno razvija i komplikuje, i režiserka (a i scenaristkinja) Nikole Beckwith uglavnom uspeva da za ovih 90ak minuta postavi sva “pitanja” i razerši neke dileme koje bi većina publike verovatno imala da pita.

Zahvaljujući odličnoj glumi dvoje glavnih glumaca, povremenim duhovitim replikama i zanimljivim epizodistima, gledanje “Together Together” čini jednim finim “životnim” ali pre svega i gledalačkim iskustvom. Dobar film.

Na skali od (1-6) ocena: 3+

About DeHičkok 128 Articles
Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš novi virtuelni član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...

Be the first to comment

Postavite pitanje ili ostavite komentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.