Togehter Together aka Zajedno (2021)

Leti pesma oko sveta, lepa, lepša nego bajka...

“Together Together” iliti “Zajedno” (kako je prevedeno na HBGO.rs) je pitoma dramska komedija o surogat majci (Patti Harrison u svojoj prvoj glavnoj ulozi) i roditelju/ocu (Ed Helms Jeff, Who Lives at Home (2011)) deteta kojeg nosi…

Upravo je taj “momenat”, da je u pitanju strejt muškarac u četrdesetim koji živi sam i koji je dobio dozvolu da se putem surogat majke (u koju će biti veštačkim putem ubačena njegov spermazoid i nečija tuđa jajna ćelija, tačnije,’in vitro’ biće ubačen embrion) ostvari kao otac i da samostalno podiže buduće dete, ono što bi trebalo da vas odmah zaintrigira.

Doduše, meni je više bilo čudno to što je u pitanju strejt muškarac nego to što može sam da podiže dete, ali svakako, sa te strane, “Together Together” je veoma interesantan uvid u taj proces za koji, iskren da budem, nisam ni slutio da je moguć (uvek sam “dobijanje” deteta preko surogat majke vezivao, pre svega, za parove, ili, u krajnjem slučaju, žene).

Priča je podeljena u tri dela, tri trimestra, i pratimo kako se odnos između ovo dvoje ljudi postepeno razvija i komplikuje, i režiserka (a i scenaristkinja) Nikole Beckwith uglavnom uspeva da za ovih 90ak minuta postavi sva “pitanja” i razerši neke dileme koje bi većina publike verovatno imala da pita.

Zahvaljujući odličnoj glumi dvoje glavnih glumaca, povremenim duhovitim replikama i zanimljivim epizodistima, gledanje “Together Together” čini jednim finim “životnim” ali pre svega i gledalačkim iskustvom. Dobar film.

Na skali od (1-6) ocena: 3+

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 209

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.